Voorbeschouwing Vuelta a Espana 2014: favorieten bergklassement

Voorbeschouwing Vuelta a Espana 2014
Door: Sjors Beukeboom
18-08-2014

—————————————————————————————–

Het is weer zover! De Vuelta a Espana staat op het programma. Wielrennen.blog.nl geeft u alle informatie die u nodig heeft tijdens de aankomende 21 dagen fietsen. Hieronder vindt u informatie over het bergklassement. In onze andere artikelen kunt u aanvullende informatie vinden over deze geweldige ronde.

“Jersey blue polkadot” by FakirNL – Eigen werk. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons – https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jersey_blue_polkadot.svg#/media/File:Jersey_blue_polkadot.svg

Puntentelling Bergklassement: 
Buitencategorie: 20, 15, 10, 6, 4 en 2 punten.
1e categorie (slotklim): 15, 10, 8, 6, 4 en 2 punten.
1e categorie: 10, 6, 4, 2 en 1 punt.
2e categorie: 5, 3 en 1 punt.
3e categorie: 3, 2 en 1 punt.

Favorieten: 

Kijkend naar het parcours, is het heel lastig te voorspellen wie er met de bergtrui aan de haal zou kunnen gaan. Er zijn enorm veel punten te verdienen voor aanvallers maar ook klassementsrenners zouden de wit-blauwe bolletjestrui als nevendoel kunnen stellen.

Er doen nogal veel klassementsrenners mee aan deze Vuelta. Zo hebben onder andere Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Alberto Contador, Chris Froome en Joaquim Rodriquez de rode trui voor ogen. Het zou zomaar kunnen dat een van deze renners ook zijn ogen op het bergklassement gericht heeft.

Thibaut Pinot staat dit jaar ook aan het vertrek. Vooraf heeft de Fransman laten weten dat hij maar een doel voor ogen heeft: de bolletjestrui. Reken maar dat hij zich aan zijn belofte wilt houden.

Tot slot doen er ook verscheidene rasaanvallers mee. Wat te denken van Amets Txurukka, Julian Arrendondo, Nathael Berhane, Pello Bilbao en Simon Clarke.

Favorieten volgens wielrennen.blog.nl:

***** Thibaut Pinot

*** Amets Txurukka, Nairo Quintana

** Chris Froome, Joaquim Rodriquez, Julian Arrendondo

* Simon Clarke, Alberto Contador, Nathael Berhane, Pello Bilbao

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>