In welke provincie wonen de beste fietsers?

De Nederlandse man rijdt gemiddeld 50,9 kilometer per keer als hij op zijn racefiets klimt. De Zeeuwen fietsen het snelst (25,9 km/u) en Limburgers het verst (53 km). Dlit blijkt uit Het Grote Nederlandse Fiets Onderzoek van Strava, uitgevoerd in opdracht van het nieuwe fietsplatform Bicycling.

Strava is het sociale netwerk voor sporters. ‘s Werelds populairste app voor fietsers en hardlopers houdt onder meer afgelegde afstand, tijd en hoogteverschillen bij. Exclusief voor Bicycling heeft Strava de meest opvallende Nederlandse fietsfeiten van het afgelopen jaar op een rij gezet. Deze cijfers zijn gebaseerd op de actieve Strava-leden in ons land. Dat zijn er een kleine miljoen.

Limburg op kop
Uit de gegevens van de Strava blijkt dat de Nederlandse man gemiddeld 50,9 kilometer per keer fietst. Tijdens die rit is zijn gemiddelde snelheid 26,9 km/u. Per jaar rijdt hij een totale afstand van 709,7 kilometer. De Nederlandse vrouw legt per rit gemiddeld 39,8 kilometer af, met een snelheid van 21,4 km/u. Het aantal afgelegde kilometers per jaar is 367,7 kilometer.

Wielrenners uit Zeeland fietsen met een gemiddelde van 25,9 km/u het snelst, op de voet gevolgd door renners uit Zuid-Holland en Flevoland. Coureurs uit Overijssel zijn met 23,6 km/u het langzaamst. Limburgse wielrenners rijden gemiddeld het verst. Per fietsrit legt de Limburger 53 kilometer af. Groningers trappen gemiddeld maar 38 kilometer weg. De tien meest bereden fietsplekken in Nederland liggen in Limburg. Alle tien de trajecten liggen op de route van de Amstel Gold Race. En dat zal geen toeval zijn. Neerlands enige klassieker is een grote inspiratiebron voor de fietser.

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>