Zetten Colombianen wielerinvasie voort?

Colombia

Carlos Betancur, Sergio Henao, Rigoberto Uran en Nairo Quintana. Colombia beschikt over een generatie wielrenners om jaloers op te zijn. In de Giro zullen we nog enkele renners aan dit mooie rijtje toevoegen als het Zuid-Amerikaanse land een ploeg afvaardigt. Een kennismaking met de mogelijke smaakmakers van de Ronde van Italië.

Oude tijden herleven

De Colombianen zijn weer in opkomst. Mannen als Sergio Henao en Nairo Quintana drukken steeds nadrukkelijker hun stempel op het huidige wielrennen. Zo schreef laatstgenoemde op zeer overtuigende wijze de Ronde van het Baskenland op zijn naam. Met name in de bergen zijn de klimgeiten onnavolgbaar. Het doet de wielerfan terugdenken aan de jaren ’80, toen Europa kennismaakte met de eerste generatie Colombiaanse coureurs. Het hoogtepunt van hun komst volgde in 1987 toen Luis Herrera de sterkste was in de Ronde van Spanje. Pas rond de eeuwwisseling volgde er met Santiago Botero (3-voudig ritwinnaar in de Tour) een sterke opvolger. Daarna werd het jaren stil. Maar sinds 2007 is het land weer volledig in opkomst en hebben er veel troonopvolgers zich aangediend. En inmiddels doen zij oude tijden herleven.

Team Colombia

Met Betancur (AG2R-La Mondiale), Henao en Uran (beide Team Sky) staan er drie van de vier nationale toppers aan de start. In de bergen kunnen we andermaal van hun klimcapaciteiten genieten. Maar van 4 tot en met 26 mei moet u ook absoluut gaan letten op de mannen van Team Colombia, het pro-continentale team uit het Zuid-Amerikaanse land. Wellicht heeft u nog nooit gehoord van Fabio Andrés Duarte Arévalo of John Darwin Atapuma Hurtado, maar daar komt in deze eerste grote ronde ongetwijfeld verandering in. De ploeg staat te popelen om zich te tonen op het hoogste niveau. Met name in het hooggebergte mogen we een spervuur aan aanvallen van de pocketklimmers verwachten. Ritzeges vallen hierbij niet u te sluiten. Gaat u volgende maand rustig voor de tv zitten en laat u verrassen door het Colombiaanse wielergeweld. Wellicht dat u meemaakt hoe zij in Italië hun wielerinvasie vervolgen.

Team Colombia voor Giro d´Italia 2013

Juan Pablo Arango, Darwin Atapuma, Edwin Ávila, Robinson Chalapud, Fabio Duarte, Leonardo Duque, Jarlinson Pantano, Carlos Julián Quintero en Juan Pablo Suárez

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>