Gesink wint Italiaanse semi-klassieker

Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft Robert Gesink de Ronde van Emilië gewonnen. De Italiaanse semi-klassieker kent een heuvelachtig parcours en een sterk deelnemersveld. De wedstrijd geldt als een goede voorbereiding op de Ronde van Lombardije, de koers waarop Gesink zijn zinnen heeft gezet.

In de straten van San Luca (nabij Bologna) was Gesink opnieuw de beste, ditmaal van een groep van 14 sterke renners. In de slotklim wist Gesink zijn concurrenten voor te blijven. Hij won de sprint voor Daniel Martin en Michele Scarponi. Renners als Nibali en Ricco hadden al eerder moeten lossen.

Voor wie er nog aan twijfelde: met deze overwinning schaart Gesink zich onder de topfavorieten voor de Ronde van Lombardije die komende zaterdag wordt verreden. De Achterhoeker komt steeds beter uit de verf in eendaagse koersen.

Beelden van de boeiende finale kun je hier zien.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Gesink wint Italiaanse semi-klassieker

  1. Pingback: Beelden van Gesink’s winst in Emilië | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>