UCI WorldTour vanaf 2011 naar China

Op een bijkomst in Beijing werd vandaag bekend gemaakt dat vanaf 2011 een meerdaagse Chinese wielerkoers zal worden georganiseerd binnen de UCI WorldTour. De Tour of Beijing zal plaatsvinden van 5 tot en met 9 oktober in de omgeving van de Chinese hoofdstad.

Een en ander werd vandaag bekend gemaakt door UCI-voorzitter Pat McQuaid en de Chinese organisatie. Vandaag ondertekenden beide partijen een overeenkomst voor aanvankelijk vier jaar.

Opnieuw wordt dus een belangrijke stap gezet in de mondialisering van de wereldsport. Na Australië (Tour Down Under) en Noord Amerika (de twee nieuwe Canadese wedstrijden) wordt nu dus ook Azië aangedaan. Enkele jaren geleden werden nog alle belangrijke koersen in Europa gereden.

Het is interessant en ook logisch dat gekozen wordt voor wedstrijden in nieuwe regio’s. Ik verwacht dat de komende jaren nog meer van dergelijke ontwikkelingen. Dit doet ook recht aan de veranderde samenstelling van het peloton.

Voorlopig zullen de nieuwe koersen echter nog in de schaduw blijven staan van de grote ronden en de klassiekers.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>