Kittel 1 – 1 Greipel

André Greipel heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen! De Duitser versloeg met overmacht al zijn concurrenten in de sprint tijdens de vierde etappe van Santos Tour Down Under. Ploegmaat  Jurgen Roelandts tekende voor de tweede plaats. Door de Overwinning van de voor Lotto-Belisol rijdende Duitser kwam de stand tussen Greipel en Kittel te staan op één tegen één.

Marcel Kittel was niet aanwezig tijdens de sprint. Er werden namelijk waaiers gevormd wegens de harde wind. Kittel kwam te kort om mee te komen in de eerste groep. Hierdoor kon de Belkin-renner niet meedingen om de overwinning. André Greipel tekende daardoor moeiteloos voor zijn vijftiende overwinning in zijn carrière in Australië.

Cadel Evans, die gisteren de leiderstrui overnam van Simon Gerrans kwam niet in de problemen vandaag. De etappe was relatief vlak en Evans werd geen slachtoffer van de wind. Morgen zal Evans zijn kwaliteiten weer op de proef worden gesteld. Op de 151.5 kilometer lange rit bevindt zich de Old Willunga Hill. Op deze berg legde Tom-Jelte Slagter vorig jaar de basis voor zijn eindoverwinning in de Tour Down Under.

Op dertig kilometer van de finish zullen de renners de eerste keer deze steile klim moeten overbruggen. Daarna zullen de renners dezelfde route omhoog nemen om de finish te paseren. Old Willunga Hill heeft percentages van soms boven de 15%. Dat belooft een mooi schouwspel te worden en ik denk dat we Robert Gesink niet moeten onderschatten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>