Na achttien uur fietsen verschil één seconde.

Richie Porte was niet de enige die kon juichen tijdens de vijfde etappe van de Santos Tour Down Under. Ook Gerrans kon zijn geluk niet op.

Richie Porte was duidelijk de sterkste bergop op de Old Willunga Hill die niet één, maar twee keer overwonnen moest worden. De man uit Tasmanië kwam solerend over de streep. De voor de Sky-formatie rijdende Porte wachtte tot halverwege de tweede passage op de steile berg met een aanval. Deze aanval was voor al zijn concurrenten te sterk.

Gerrans en Ulissi waren de renners die het best konden volgen op de klim. Zij verloren tien seconden op de winnaar. Evans kende een mindere dag en verloor één seconde te veel op Gerrans om de leiderstrui te bewaren. Of hij de leiderstrui terug kan pakken om zijn landgenoot is de vraag. Morgen, tijdens de slotetappe van de Tour Down Under zal het zeer lastig worden om deze uiterst kleine voorsprong te overbruggen. Evans kennende zal hij geen bonificatieseconden gaan pakken in de sprint en aangezien de etappe van morgen nauwelijks beklimmingen bevat zal Evans naar mijn mening de leiderstrui niet kunnen overnemen van Gerrans. Hopelijk is hij wel 100% gegaan op de klim van vandaag. Anders kan Evans het zichzelf verwijten dat hij niet met de buit naar huis gaat.

Robert Gesink kon met de ‘best of the rest’ mee en werd vierde. “Ik ben tevreden met het resultaat. Porte was helaas te sterk” aldus de Nederlander. Robert Gesink eindigt, als alles goed gaat in de laatste rit, op een knappe zesde plek. Hij komt dertig seconden te kort om met de eindzege naar huis te gaan.

De favorieten voor morgen, de laatste etappe, zijn natuurlijk duidelijk. Het wordt, denk ik, weer een Duits onderonsje. Kittel en Greipel zullen vechten voor de overwinning. Beide staan ze op één overwinning en zullen zeer gemotiveerd zijn om van elkaar te winnen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>