Gerrans en Greipel Winnen

De Santos Tour Down Under is afgelopen en heeft voor niet al te opvallende resultaten gezorgd.

Simon Gerrans was in staat om zijn leiderstrui, bemachtigd in de bergetappe van gisteren, te behouden. Één seconde goedmaken was voor Cadel Evans teveel gevraagd. De enige manier waarop Evans de leiderstrui had kunnen overnemen was door het bemachtigen van bonificatieseconden bij de tussensprints. Er gingen echter drie man in de aanval die alle punten en secondes weg sprokkelden voor de neus van de voor BMC rijdende Australiër. Orica-Greenedge, de ploeg van Gerrans, had daar natuurlijk geen enkel probleem mee en liet de vluchters dan ook gaan. Met de overwinning van Gerrans wint een Australiër, rijdend voor een Australische ploeg, deze prestigieuze WorldTour rittenkoers. Daarnaast pakte Gerrans ook de puntentrui. Twee keer eerder pakte Gerrans de eindoverwinning.

André Greipel legde beslag op de etappeoverwinning en kende wederom zeer weinig tegenstand. Marcel Kittel van Giant-Shimano was in geen velden of wegen te bekennen en de andere aanwezige sprinters maakten eveneens geen schijn van kans. Greipel hoefde slechts zes luttele seconden te rammen op de trappers om daarna met groot overmacht juichend over de streep te komen.

Daarmee komt er een eind aan de eerste WorldTour koers van het seizoen. Cadel Evans heeft in ieder geval zijn vorm getoond afgelopen week in aanloop naar de Giro D’Italia. We kunnen Evans nu al aan het lijstje met favorieten toevoegen voor de eerste 21-daagse ronde.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>