Tour 2015: Voorbeschouwing en alle informatie over etappe 3

Voorbeschouwing Tour de France 2015
Etappe 3

Door: Sjors Beukeboom

De Tour is Nederland uit. Na een interessante waaieretappe van gisteren staat vandaag de Muur van Huy op het programma. De klassementsrenners die gisteren tijd verloren azen vandaag op revanche. Vooral de Nederlanders zullen na het vele tijdverlies enorm gebrand zijn. Zoveel tijd die zij gisteren verloren zullen zij niet goedmaken vandaag. Daarvoor is de Muur simpelweg niet lang genoeg.

Etappe 3: (6 juli)

De derde etappe start niet meer in ons pittoreske landje, maar bij onze Zuiderburen. Net als gisteren biedt de etappe kans op tijdsverschillen in het klassement. Vandaag zal niet zo zeer de wind maar de pukkels in de finale voor zware kuiten zorgen. Laat staan de slotklim, de Muur van Huy, bekend uit de Waalse Pijl. Puncheurs zoals Valverde kunnen vandaag hun vingers erbij af likken. Het maximale stijgingspercentage is maar liefst 19% en dat na 157 kilometer in het zadel. Vandaag wordt eveneens de eerste bergtrui vergeven. Hebben we na vandaag ook weer een nieuwe geletruidrager?

 

 

Favorieten etappe 3:

De laatste twee edities van de Waalse Pijl werden gewonnen door Alejandro Valverde. Hij kent dus de Muur van Huy op zijn duimpje. Geen wonder dat deze Spanjaard als topfavoriet genoemd mag worden.

Blog.nl logo

Voor Peter Sagan is deze Muur van Huy net te lang. Het is afwachten of de Slowaak de steile flanken van de muur aankan. Mocht hij op het laatst nog wat over hebben, noteer de renner van Saxo-Tinkhoff dan maar.

Cannondale-Garmin heeft met Daniel Martin een sterke renner voor de zege vandaag. In de voorjaarsklassiekers is de Ier altijd goed. Een aankomst heuvelop is volledig naar zijn zin.

Michal Kwiatkowski is de troef van Ettix-Quickstep. Michael Matthews of Simon Gerrans moet het gaan doen voor Orica-GreenEdge. Katusha heeft een rasklimmer met Joaquim Rodriquez.

Wellicht kan Bauke Mollema of Wilco Kelderman wel stunten namens Nederland. België kan met Greg van Avermaet in de top-10 komen.

Ook de klassementsrenners zijn niet te onderschatten voor vandaag: Chris Froome, Alberto Contador, Nairo Quintana, Vicenzo Nibali

Tom Dumoulin is de beste klimmer in de top vijf van het algemeen klassement. Hij kan vandaag het geel pakken. Of zal de Muur voor de Limburger toch te steil zijn?

Favorieten volgens wielrennen.blog.nl

***** Alejandro Valverde

*** Joaquim Rodriquez, Peter Sagan

** Daniel Martin, John Degenkolb, Bauke Mollema

* Michal Kwiatkowski, Simon Gerrans, Michael Matthews, Greg van Avermaet

Overige voorbeschouwingen, bijvoorbeeld op alle klassementen en alle etappes, kunt u vinden door hier te klikken!

 

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Tour 2015: Voorbeschouwing en alle informatie over etappe 3

  1. jelle

    Tom Dumoulin ligt eruit, hij is van zijn fiets gestapt naar een massale valpartij, cancellara was ook bij die valpartij betrokken maar is wel doorgegaan.

      /   Reply  / 
  2. Jan

    is de voorbeschouwing voor etappe 4 al beschikbaar?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>