Rubriek: Ronde van Romandië

Froome wint Ronde van Romandië na slottijdrit (+beeld)

Op de laatste dag in de Ronde van Romandië heeft Chris Froome een dubbelslag geslagen. De renner van Team Sky won de afsluitende tijdrit. Daarnaast pakte de Britse renner het algemeen klassement. In de race tegen de klok eindigde Tony Martin en Jesse Sergent respectievelijk tweede en derde. Spilak ging als laatste van start en verspeelde

Lees verder...

Albasini beste vluchter in vierde etappe Ronde van Romandië

Michael Albasini heeft zijn derde etappezege gepakt in de Ronde van Romandië. Na twee overwinningen in massasprints was de Zwitser vandaag in eigen land de beste vluchter. Thomas Voeckler werd tweede, Jan Bakelants eindigde als derde. De vlucht van de dag bestond uit vijf renners. Voeckler (Europcar), Bakelants (Omega Pharma-Quick Step) en Albasini (Orica-GreenEDGE) hadden

Voorbeschouwing Ronde van Romandië en alles wat u moet weten!

Voorbeschouwing Ronde van Romandië Door: Sjors Beukeboom 26-04-2014 —————————————————————- Alle voorjaarsklassiekers laten we achter ons. Het is tijd voor de etappekoersen, beginnend met de Tour de Romandie. De 68ste editie van de rittenkoers in Zwitserland kent vijf dagen fietsen. De afgelopen drie seizoenen kroonde de eindwinnaar van deze Zwitserse wedstrijd zich ook tot winnaar van de

Spilak klopt Froome in ‘sprint-à-deux’ Ronde van Romandië (+beeld)

In de derde etappe heeft de geschiedenis zich herhaalt. Vorig jaar tijdens de koninginnenrit van de Ronde van Romandië, in de aankomstplaats Aigle, wist Simon Spilak in een sprint-à-deux Christopher Froome te verslaan. Vandaag wist de 27-jarige Sloveen dat scenario te herhalen. Daarnaast pakte Spilak de leiderstrui. Derde werd de wereldkampioen Rui Costa. de Portugees

Albasini behaalt tweede overwinning op rij in eigen land (+beeld)

Michael Albasini heeft wederom een etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. Na zijn overwinning in de etappe van gisteren was de Zwitser vandaag de beste in de tweede rit in lijn in Zwitserland. Tony Hurel werd tweede, Giacomo Nizzolo derde. Chris Froome werd opvallend tiende in de massasprint. Belkin-renner en Nederlander Moreno Hofland zat

Albasini wint sprint van uitgedund peloton in eerste rit in lijn Ronde van Romandië (+beeld)

Michael Albasini heeft de eerste rit in de Ronde van Romandië gewonnen. De Zwitser van Orica-GreenEdge was na slechts 88 kilometer koers de snelste van de eerste groep. Jesús Herrada en Ramunas Navardauskus tekende respectievelijk voor plek twee en drie. De organisatie had als gevolg van zware sneeuwval op de Simplonpas de etappe met 115

Eerste etappe Ronde van Romandië ingekort

De organisatie van de Ronde van Romandië heeft de etappe van woensdag ingekort. Vanwege sneeuw is de Simplonpas uit de etappe geschrapt, zo meldt de koers op zijn website. De officiële start is nu in Brigerbad in plaats van Ascona. De etappe is nu slechts 90 in plaats van 200 kilometer. Het startschot wordt gegeven om kwart over

Proloog Ronde van Romandië prooi voor Kwiatkowski

Michal Kwiatkowski heeft de proloog in de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van Omega Pharma-Quick Step bleek de beste tijdrijder na ruim 5.5 kilometer en legde deze afstand af in 6.22 minuten. Dat is een gemiddelde van maar liefst 52.492 km/u.  Het is alweer de 25ste overwinning van de Belgische ploeg dit seizoen. Met zijn

Officiële, definitieve deelnemerslijst Ronde van Romandië 2014

Voorbeschouwing, klik hier TOUR DE ROMANDIE 2014 Team Sky 1. FROOME Christopher 2. EARLE Nathan 3. LOPEZ David 4. NIEVE Mikel 5. PORTE Richie 6. ROWE Luke 7. SUTTON Chris 8. ZANDIO Xabier Omega Pharma – Quick-Step 11. URAN Rigoberto 12. BAKELANTS Jan 13. BRAMBILLA Gianluca 14. DE GENDT Thomas 15. KWIATKOWSKI Michal 16. MARTIN

Voorlopige deelnemerslijst Ronde van Romandië 2014

Hierbij de voorlopige deelnemerslijst van de Ronde van Romandië 2014. Vandaag ook nog een voorbeschouwing op de WorldTour rittenkoers TOUR DE ROMANDIE 2014 AG2R La Mondiale * APPOLLONIO Davide * DOMONT Axel * BONNAFOND Guillaume * BOUET Maxime * GAUDIN Damien * CHEREL Mikael * PERAUD Jean-Christophe * VUILLERMOZ Alexis Astana Pro Team * WESTRA