Rubriek: Rui Costa

Kwiatkowski rijdt naar regenboogtrui

Michal Kwiatkowski heeft de wegrit van het wereldkampioenschap 2014 in Ponferrada gewonnen. De Pool bleek na een slopende koers van bijna 255 kilometer de beste renner van de dag. Simon Gerrans eindigde op de tweede plaats. De derde plek werd gegrepen door Alejandro Valverde.

Lees verder...

Voorbeschouwing koninginnenrit (etappe 17) Tour de France 2014 en alles wat u moet weten!

Door: Sjors Beukeboom ————————— De finale van de 101ste editie van de Tour de France wordt vandaag ingeluid met de koninginnenetappe. Waar het peloton de vluchters gisteren vrij spel gaven, en de klassementsrenners pas op de laatste klim volle bak gingen, staat de etappe van vandaag garant voor een hele dag spektakel! Wielrennen.blog.nl blikt vooruit! Alles over de Tour

Rui Costa verlaat Tour met longontsteking

Rui Costa heeft vandaag de Tour de France verlaten. De Portugees zal niet meer van start gaan in de zestiende etappe. De wereldkampioen wielrennen onderging een onderzoek waaruit bleek dat de Portugees een longontsteking heeft opgelopen. De renner van Lampre voelde zich al langer niet fit. Zo had hij al een aantal dagen last van

Voorbeschouwing etappe 16 Tour de France 2014 en alles wat u moet weten!

Door: Sjors Beukeboom ————————— Hopelijk hebben de renners een beetje kunnen herstellen op de rustdag in Carcassonne want vandaag moeten ze weer aan de bak. Voor de spanning in de Tour zou het leuk zijn als Vicenzo Nibali zijn daalkunsten verleerd heeft. Er ligt namelijk een col van de hoogste categorie op slechts 21,5 kilometer

Voorbeschouwing etappe 14 Tour de France 2014 en alles wat u moet weten!

Door: Sjors Beukeboom ————————— Op 19 juli staat de zwaarste etappe in de Alpen te wachten op het Tour-peloton. Wielrennen.blog.nl blikt vooruit! Alles over de Tour de France kunt u vinden in onze voorbeschouwing. Deze kunt u vinden door hier te klikken!  14/ zaterdag 19 juli 2014 – Grenoble > Risoul – 177 km Mochten

Voorbeschouwing etappe 10 Tour de France 2014 en alles wat u moet weten!

Door: Sjors Beukeboom ————————— Spektakel verwacht in de tiende etappe van de Tour de France! Fantastisch veel colletjes die de renners voor de kiezen krijgen vandaag, met als kers op de taart een finish bergop. Als deze etappe geen goede reden is om eerder van uw werk te vertrekken, weet wielrennen.blog.nl het ook niet meer!

Lars Boom wint helse kasseienrit vol valpartijen Tour de France 2014 (+beeld)

Belkin-renner Lars Boom heeft de vijfde etappe in de Tour de France op zijn naam kunnen schrijven. De Nederlander wist in de helse kasseienrit tussen Ieper en Arenberg na 156 kilometer als eerste over de meet te komen. Geletrui-drager Vicenzo Nibali eindigde als derde en was daarmee de grote winnaar met oog op het algemeen

Voorbeschouwing: favorieten algemeen klassement Tour de France 2014

Voorbeschouwing Tour de France 2014 Door: Sjors Beukeboom 28-06-2014 Uw reclame hier? Neem snel contact op! —————————————————————————————– In deze Tour de France kunnen we een titanenstrijd verwachten tussen een Brit en een Spanjaard. Vooraf gezien lijken Chris Froome en Alberto Contador de grote favorieten voor het algemeen klassement. Titelhouder Chris Froome was in 2013 de

Voorbeschouwing Giro d’Italia 2014 en alles wat u moet weten! (+livestreams)

Voorbeschouwing Giro d’Italia 2014 Door: Sjors Beukeboom 02-05-2014 —————————————————————————————– De eerste grote ronde van het seizoen staat op het programma. Op 9 mei zullen de deelnemers in Belfast beginnen met een tijdrit. Renners die de 21 dagen koers succesvol doorkomen zullen finishen in Trieste op 1 juni. De beste renners na drie weken koers mogen

Simon Gerrans profiteert van val Martin en zegeviert in Luik (+beeld)

Simon Gerrans heeft Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam geschreven. De Australiër was in Ans de sterkste sprinter in een grote groep. Hij klopte Alejandro Valverde en Michal Kwiatkowski. Daniel Martin reed in de laatste kilometer weg en leek af te stevenen op de overwinning maar kwam op wonderbaarlijke wijze ten val. Beste Nederlander was Tom-Jelte Slagter

Amstel Gold Race gewonnen door Gilbert (+beeld)

Philippe Gilbert heeft de grootste klassieker van Nederland, de Amstel Gold Race, gewonnen. De renner van BMC bleek de sterkste na ruim 251 kilometer. Hij reed weg uit een uitgedund peloton op de laatste beklimming van de dag: de Cauberg en kwam vervolgens solerend over de meet. Jelle Vanendert en Simon Gerrans werden respectievelijk tweede

Voorbeschouwing: Ronde van het Baskenland 2014 en alles wat u moet weten!

Door Joost Miljoen en Sjors Beukeboom ———————————————————————- De eerste ronde die dit jaar op Spaans grondgebied werd verreden belooft veel goeds voor de komende trip door het Baskenland. Joaquim Rodríguez, Alberto Contador en Tejay van Garderen vormden het podium na zeven dagen koersen in de Ronde van Catalonië. Zijn het weer de Spanjaarden die gaan

Arthur Vichot en Betancur juichen op slotdag Parijs-Nice

De slotetappe van Parijs-Nice is gewonnen door Arthur Vichot. De Fransman van FDJ.fr klopte in een sprint van een uitgedunde groep Jose Joaquim Rojas en Cyril Gautier. Kelderman werd vijfde, Slagter zevende. De Colombiaan Carlos Betancur wist in zijn leiderstrui te behouden, en is eindwinnaar van Parijs-Nice 2014. Eventjes leek het erop dat Simon Spilak

Voorlaatste etappe Parijs-Nice 2014 prooi voor Tom-Jelte Slagter (+beeld)

Tom Jelte Slagter heeft zijn tweede ritzege in Parijs-Nice 2014 geboekt. Hij was de sterkte in de voorlaatste rit in de sprint bergop. Wereldkampioen Rui Costa greep naast de overwinning en moest genoegen nemen met een tweede plek. Het podium werd compleet gemaakt door Carlos Betancur.  Slagter reed attent, reageerde op elke aanval en bleek

Dubbelslag Betancur in zesde etappe Parijs-Nice 2014, Nederlanders verliezen tijd

Carlos Betancur heeft de zesde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De renner van AG2R La Mondiale was na een 221,5 kilometer lange etappe tussen Saint-Saturnin-lès-Avignon en Fayence de sterkste op de slotklim. Hij bleef wereldkampioen Costa en de Tsjech Stybar voor. Betancur neemt dankzij zijn tweede zege op rij de leiderstrui over van