Rubriek: Pieter Weening

Giro 2015: Nederlandse deelnemers

Voorbeschouwing Ronde van Italië Nederlandse deelnemers Door: Sjors Beukeboom …………………………………… Klik hier voor een overzicht van alle voorbeschouwingen op de Giro Team Cannondale-Garmin verschijnt met Tom-Jelte Slagter aan het vertrek. In de voorjaarsklassiekers kwam het er nog niet uit bij de Groninger. Het is te hopen voor hem dat hij in de Giro zijn topvorm vindt.

Lees verder...

Kwiatkowski rijdt naar regenboogtrui

Michal Kwiatkowski heeft de wegrit van het wereldkampioenschap 2014 in Ponferrada gewonnen. De Pool bleek na een slopende koers van bijna 255 kilometer de beste renner van de dag. Simon Gerrans eindigde op de tweede plaats. De derde plek werd gegrepen door Alejandro Valverde.

Nu live: Nederlands kampioenschap wegwielrennen

Op dit moment wordt er gestreden om de rood-wit-blauwe trui. Of Johnny Hoogerland zijn Nederlandse titel kan verdedigen is maar zeer de vraag. Het parcours in Ootmarsum lijkt namelijk niet op het parcours van vorig jaar. Welke renners kunnen wij wel van voren verwachten vandaag? Wielrennen.blog.nl blikt vooruit!  Parcours: Profiel: Klik hier voor de deelnemerslijst

Pieter Weening klimt naar zege negende etappe Giro d’Italia! (+beeld)

De tweede echte bergetappe in de Giro d’Italia 2014 is op naam gekomen van de Nederlander Pieter Weening! De renner van Orica-GreenEdge kwam na 174 kilometer als eerste aan op de slotklim naar Sestola. Weening liet Davide Malacarne achter zich waardoor de Fransman genoegen moest nemen van een tweede plek. De derde plek kwam op