Rubriek: Theo Bos

Bos vertrekt naar MTN-Qhubeka

Op dit moment rijdt Theo Bos nog voor Belkin Pro Cycling maar vanaf 2015 zal daar verandering in komen. De Nederlander heeft namelijk een contract getekend bij MTN-Qhubeka, zo heeft de formatie bevestigd. De Zuid-Afrikaanse ploeg timmert aardig aan de weg. De 31-jarige sprinter is niet de eerste renner die de overstap naar deze formatie

Lees verder...

Nabeschouwing Ronde van Polen 2014

De 71e editie van de Ronde van Polen, die verreden werd tussen 3 augustus en 9 augustus 2014, is op naam gekomen van Rafal Majka. De thuisrijder werd de eerste Pool sinds 2003 die de Ronde van Polen op zijn naam schreef. De openingsetappe kwam op naam van Yauheni Hutarovich. Met zijn overwinning pakte de

Bos boekt zege in Polen

Belkin-renner Theo Bos heeft de derde etappe in de Ronde van Polen op zijn palmares bijgeschreven. De Nederlander boekte dankzij deze zege zijn tweede WorldTour overwinning uit zijn carrière. Bos wist in de massasprint Luka Mezgec en Michael Matthews voor.

Belkin kiest Gesink als kopman voor Polen

Robert Gesink zal in de Ronde van Polen als kopman fungeren voor zijn ploeg Belkin Pro Cycling, zo maakte het Nederlandse team bekend in een persbericht. Het zal Gesink zijn eerste wedstrijd zijn sinds het Nederlands kampioenschap wielrennen. De Nederlander beschouwt de etappekoers op Poolse bodem als voorbereiding op de Ronde van Spanje. Gesink zal

Voorbeschouwing: favorieten sprintetappes en puntentrui Tour de France 2014

Voorbeschouwing Tour de France 2014 Door: Sjors Beukeboom 28-06-2014 Uw reclame hier? Neem snel contact op! —————————————————————————————– Ook in deze editie van de Tour de France zal er weer gestreden worden om de dagzeges op het vlakke en om de groene puntentrui. Wie kunnen we vooraan verwachten tijdens de sprintetappes en wie zal het puntenklassement

Nu live: Nederlands kampioenschap wegwielrennen

Op dit moment wordt er gestreden om de rood-wit-blauwe trui. Of Johnny Hoogerland zijn Nederlandse titel kan verdedigen is maar zeer de vraag. Het parcours in Ootmarsum lijkt namelijk niet op het parcours van vorig jaar. Welke renners kunnen wij wel van voren verwachten vandaag? Wielrennen.blog.nl blikt vooruit!  Parcours: Profiel: Klik hier voor de deelnemerslijst

Nederlands succes in World Ports Classic (+beeld)

Belkin-renner Theo Bos heeft de World Ports Classic op zijn naam geschreven. De Nederlander wist als tweede te eindigen in de afsluitende etappe en bleef daarmee zijn landgenoot Ramon Sinkeldam nipt voor. Sinkeldam wist wel de tweede etappe op zijn naam te schrijven. Favoriet André Greipel was in de finale van de afsluitende rit in

Cavendish en Yates op hoogste schavot in Turkije (+beeld)

Mark Cavendish heeft de slotetappe in de Ronde van Turkije gewonnen. De Britse sprinter bleek explosiever dan Elia Viviani en Andrea Guardini. Theo Bos eindigde als zesde en was daarmee de beste Nederlander. Het was een goede dag voor het Britse wielrennen. Naast de overwinning van ‘Cav’ sloeg Chris Froome een dubbelslag in de slottijdrit

Viviani profiteert wederom van OPQS-trein in Turkije, Bos vijfde (+beeld)

De Italiaan Elia Viviani heeft na de vijfde etappe ook de zevende etappe van de Ronde van Turkije op zijn palmares bijgeschreven. Omega Pharma-Quick Step trok de sprint uitstekend aan voor Mark Cavendish maar de Brit wist het werk van zijn ploeg niet af te maken. Sterker nog, Cavendish moest genoegen nemen met een derde

Twee uit twee voor Cav in Turkije, Bos achtste(+beeld)

Mark Cavendish heeft ook de tweede etappe van de Ronde van Turkije op zijn naam geschreven. De renner van Omega Pharma-Quick Step won na een 174 kilometer lange etappe in Kemer de massasprint. De Italiaan Francesco Chicchi eindigde op een tweede plek, voor zijn landgenoot Niccolo Bonifazio. Theo Bos was op een achtste plaats de

Cavendish klopt Bos in Turkije

De eerste etappe in de Ronde van Turkije is gewonnen door Mark Cavendish. De Brit van Omega Pharma-Quick Step was in de straten van Alanya sneller dan Elia Viviani (Cannondale) en Theo Bos (Belkin). Cavendish is ook de eerste leider. Uitslagen:

Nederlandse Belkin-renner Markus tweede in Rund um Köln (+beeld)

Sam Bennett heeft Rund um Köln op zijn naam geschreven. De Ier won in Keulen na een wedstrijd van ruim 192 kilometer de massasprint. De renner van Team Netapp-Endura versloeg de Nederlander Markus en de Duitser Gerald Ciolek. Uiteraard werd er weer gevallen in het peloton. Belkin zag Theo Bos vroegtijdig het toneel verlaten. Het