Voorbeschouwing koninginnenrit (etappe 17) Tour de France 2014 en alles wat u moet weten!

Door: Sjors Beukeboom
—————————

De finale van de 101ste editie van de Tour de France wordt vandaag ingeluid met de koninginnenetappe. Waar het peloton de vluchters gisteren vrij spel gaven, en de klassementsrenners pas op de laatste klim volle bak gingen, staat de etappe van vandaag garant voor een hele dag spektakel! Wielrennen.blog.nl blikt vooruit!

Alles over de Tour de France kunt u vinden in onze voorbeschouwing. Deze kunt u vinden door hier te klikken! 

17/ woensdag 23 juli 2014 – Saint-Gaudens > Saint-Lary-Soulan – Pla d’Adet – 125 km

De zeventiende etappe is weer een bergetappe die dit keer, in tegenstelling tot gisteren, wel bergop eindigt. De afstand tussen de startplaats en de meet is niet zo groot, slechts 124.5 kilometer. Het aantal hoogtemeters is wel vermoeiend en kan daarom wel als de koninginnenrit in deze Tour beschouwd worden! De rit van Saint Gaudens naar Soulan Pla d’Adet kent namelijk vier loodzware bergen. Voordat de renners aan de slotklim beginnen moeten zij eerst drie colletjes van de eerste categorie overwinnen. Ten eerste de Col du Portillon (8,3 kilometer à 7,1%), vervolgens de Col de Peyresourde (13.2 kilometer à 7%) en tot slot de Col de Val Louron-Azet (7.4 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,3%). Pas na deze drie loodzware pukkels staat de slotklim op het programma. De meet, deze woensdag, ligt na 10.2 kilometer klimmen op de Saint-Lary-Soulan Pla d’Adet. Ook deze klim kent een gemiddeld stijgingspercentage van 8,3%. Deze prachtige dag zou, desondanks de soevereine leiding van Vicenzo Nibali in het algemeen klassement, wel eens voor schiftingen en beslissingen in het algemeen klassement kunnen gaan zorgen!

De beklimmingen van de dag
Col du Portillon – cat. 1 – 8,3 km gemiddeld 7,1% – 67 km tot de finish
Col de Peyresourde – cat. 1 – 13,2 km gemiddeld 7% – 42,5 km tot de finish
Col de Val Louron-Azet – cat. 1 – 7,4 km gemiddeld 8,3% – 22 km tot de finish
Montée de Saint-Lary Pla d’Adet – cat. HC – 10,2 km gemiddeld 8,3% – aankomst bovenop

Favorieten volgens wielrennen.blog.nl:

***** Vicenzo Nibali

*** Jean-Christophe Péraud, Thibaut Pinot

** Alejandro Valverde, Romain Bardet, Leopold König

* Tejay van Garderen, Rafal Majka, Arnold Jeannesson, Laurens ten Dam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>