Hoe word ik wielrenner?

Onze weblog wielrennen.blog.nl gaat in de komende maanden uitgebreide informatie verzorgen over zes verschillende wielerdisciplines. Onder de rubriekstitel: Hoe word ik wielrenner? zal aandacht worden besteed aan:

- wegwielrennen

- baanwielrennen

- veldrijden

- mountainbiken

- fietscrossen

- toerfietsen.

Alle aspecten van deze takken van sport, zoals organisatie, verenigingen, materiaal, onderhoud materiaal, kleding, voeding, training, enzovoort zullen worden behandeld en bloggers kunnen hier vanuit hun eigen situatie op reageren of er vragen over kunnen stellen. De doelgroep is in de wielersport geïnteresseerde jeugd en hun ouders, maar ook wielrenners en wielrensters die informatie willen over een andere discipline dan die zij al beoefenen.

Gisteren is door wielrennen.blog.nl een afspraak gemaakt met de KNWU, in de persoon van directeur Theo Hoex, dat de nationale wielerbond met dit initiatief sympathiseert en er ook medewerking aan zal verlenen. Die medewerking houdt in dat wielrennen.blog.nl directe communicatiemogelijkheden heeft met de bondscoaches en bondstrainers van de KNWU. Dit om zo veel mogelijk inzicht te hebben in de huidige stand van zaken en de ontwikkelingen die in de verschillende disciplines spelen. Ook is het daardoor mogelijk ook de moeilijkste vraag van een passend antwoord te voorzien.

Ten aanzien van het toerfietsen is vandaag overleg gestart met de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Hoe word ik wielrenner?

  1. Laurette

    Ik ben heel benieuwd naar dit item ‘hoe word ik wielrenner’of het antwoord geeft op mijn vragen. Er zijn natuurlijk legio internetsites over crossen maar daar kan ik het ook niet vinden. Mijn zoon zit sinds kort op fietscrossen maar ik vind dat je het allemaal zelf maar uit moet zoeken wat betreft deze sport. Ik heb zoveel vragen: wat is een goede fiets om mee te beginnen? Hoe lang kan hij daar op blijven fietsen? Is het nodig om al crosskleding te kopen? Of kan je daar nog mee wachten? Is crosskleding bedoelt voor de veiligheid of is het gewoon maar mooi? Het is nl. wel duur die kleding. Wat is een goede helm? Hoe zit het met wedstrijden? Hoe werkt dat allemaal? Enz enz. ik krijg zo weinig informatie op de vereniging van de trainer. Als je ernaar vraagt natuurlijk wel maar ik zocht eigenlijk steeds een soort handleiding of uitleg over deze tot voor kort voor mij onbekende sport. Ik moet wel zeggen mijn kind geniet van deze sport en als toeschouwer is het geweldig om naar te kijken het is zeer spectaculair en spannend. Ik hoop dus dat ik op deze weblog meer te weten kan komen over fietscross.

      /   Reply  / 
  2. Ayalon

    Fred kennende zal hij als wielrengoeroe hier absoluut tot in alle details iedereen de goede informatie gaan geven!

      /   Reply  / 
  3. Corné Luiken

    ik ben een entousiaste startende wegwielrenner en ik kan geen site vinden met tips en trucs om goed te leren fietsen
    tainings schema’s enz.
    ik hoop dat iemand me verder zou kunnen helpen. bvd.
    met vriendelijke groet,
    Corné

      /   Reply  / 
  4. Jan Hanssen

    Corne waarom zoek je niet in je buurt een goede wielerclub of ploeg
    of probeer eens een afspraak te maken met jongens die al in de wielersport zijn om met hun te trainen
    daar leer je het meeste van

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>