Aanvalslust Remy Di Gregorio beloond in Parijs-Nice

De Fransman Remy Di Gregorio heeft de zevende etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De renner van Astana werd beloond voor zijn drang tot aanvallen. Di Gregorio was ook al aanwezig in de lange ontsnapping van woensdag. In het algemeen klassement zijn er geen grote wijzigingen. Alle renners uit de top van het klassement maakten deel uit van de groep die net na Remy Di Gregorio binnenkwam.

Lange vlucht Karsten Kroon
De aanwezigheid van twee cols van de eerste categorie leidde niet tot een grote schifting in het peloton. De etappe werd aanvankelijk vooral gekleurd door een lange vlucht van Karsten Kroon en Eric Berthou. Met nog 35 kilometer te gaan reed Kroon weg bij Berthou. Door het werk van de Spanjaarden van Movistar, strandde ook de poging van Kroon op 13 kilometer voor de streep.

Aanval Di Gregorio
Op het moment dat Karsten Kroon werd ingelopen, koos Remy di Gregorio de aanval. De Fransman slaagde er in de heuvelachtige slotfase ook in de achtervolgende groep van 20 renners van het lijf te houden. Ook een bijna-val in de laatste kilometers bracht de etappezege van Di Gregorio niet in gevaar.

Veel renners onderuit
Di Gregorio was vandaag niet de enige renner die moeite had om op zijn fiets te blijven. De ‘Koers naar de zon’ komt dit jaar juist in steeds slechtere weersomstandigheden terecht.
Heel wat renners gingen onderuit, met name tijdens de laatste afdaling en de slotklim. Zo moest Martijn Maaskant na een val opgeven en smakte Robert Kiserlovski zeer hard tegen het wegdek. Heinrich Haussler, drager van de Groene trui, viel zelfs twee keer.
Ook Lieuwe Westra viel terwijl hij in achtervolging was op Kroon en Berthou. Westra sprokkelde onderweg nog wat punten voor het bergklassement. Morgen wordt dan ook nog strijd verwacht om de bollentrui tussen Westra en de Fransman Remi Pauriol.

Lees ook: Zware blessures Martijn Maaskant na val of kijk naar beelden van de finale.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Aanvalslust Remy Di Gregorio beloond in Parijs-Nice

  1. Pingback: Zware blessures Martijn Maaskant na val | Wielrennen

  2. Pingback: Finale zevende etappe Parijs-Nice (video) | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>