Update: Alberto Contador mag de Tour niet winnen

 

Volgens de Nederlandse wielerliefhebber mag Alberto Contador niet winnen. Nadat gisteren er weer nieuwe geruchten naar buiten kwamen over vermeend doping gebruik van de Discovery Chanel renner, is iedereen helemaal klaar met hem. Ongeveer 95% van de stemmers (ongeveer 900 stemmen) vindt Alberto Contador niet een terechte winnaar van de tour.

 

Dat Contador niet mag winnen heeft uiteraard meerdere oorzaken. Michael Rasmussen had natuurlijk nog steeds in het geel moeten rijden volgens de vorige poll. Van alle opties denkt ongeveer 45% dat Rasmussen in Mexico was, de meerderheid gaf geen mening. Vermeend dopinggebruik en natuurlijk het niet gunnen van de Discovery Channel ploeg om weer met de prijzen aan de haal te gaan.

Vandaag de 19de etappe een tijdrijt over meer dan 50 kilomter. Zal Evans het geel pakken, of blijft Contador in de trui?

UPDATE: Inmiddels meldt ook Prudhomme in nette woorden dat hij liever niet ziet dat Contador wint, maar daar niets meer aan gaat doen. Volgend jaar is alles anders…. 

"Rasmussen was niet in Italie"
- Rasmussen onterecht uit de Tour de France volgens fans
De afgelopen Tour de France dagen in beeld
Alberto Contador staat WEL op lijst dokter Fuentes
- "Klimrevelatie Soler gebruikt doping"

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Update: Alberto Contador mag de Tour niet winnen

  1. Hans

    De ASO is ook zo lekker simpel, als nu weer de gele trui eruit zou moeten kunnen ze echt beter de tour nooit meer laten rijden. Waar is de sportpers nu opeens? Vallen ze nu niet overhem heen? Hypocriete K. Fransen

      /   Reply  / 
  2. Lodewijk van Broekhoven

    Over management kwaliteiten gesproken.

    Als ik deze luchtfietsers van de ASO beluister dan staat Theo nog niet eens in de schaduw wat betreft inconsequent handelen.

      /   Reply  / 
  3. max29

    De hele tour caravaan en wereldpers heeft zich rot gelachen om die sukkels van de Rabo ! Een beetje franse druk van Aso en uci, t.boonen en wat ploegleiders en vallen die boom. Daar hadden ze niet eens de botte bijl voor nodig. Enkele malen flink blazen en om die hap.

      /   Reply  / 
  4. Liefhebber

    Waarom doet men moeilijk over Landis, Rasmussen, Ullrich en de andere De La Fuentes “patiëntjes” terwijl deze gast in geel rond blijft lopen.

    En walgelijk stukje machtsvertoon omdat deze jongen kroongetuige is geweest in de zaak tegen de dopingarts en zijn clientele. Machtsvertoon, vriendjespolitiek en wat mij betreft absoluut niet de winnaar van de Tour 2007. Dit geeft gewoon aan hoe fout de beslissing van de Rabo is geweest. Ze hadden blijkbaar beter de weg van de dimplomatie met de ASO kunnen nemen. Dan had aso’s huiskrantje L’equipe ook minder gegilt. Zo te lezen heeft de krant NIETS geschreven over bovenstaand fenomeen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>