Vuelta gewonnen door Italiaan Nibali

Vincenzo Nibali heeft het eindklassement van de Ronde van Spanje gewonnen. Het is de eerste zege in een grote ronde voor de 25-jarige Italiaan. Achter hem werd de Spaanse klimmer Ezequiel Mosquera verdienstelijk tweede op 41 seconden. De jonge Slowaak Peter Velits werd derde met iets meer dan drie minuten achterstand. Het is te betreuren dat Igor Anton na een val moest opgeven, mogelijk had hij nog een rol van betekenis kunnen spelen.

Na het uitvallen van Laurens ten Dam speelden de Nederlandse renners geen enkele rol in het algemeen klassement. Niki Terpstra is met zijn 95e plaats de hoogst geklasseerde landgenoot.

In het puntenklassement kwam Tyler Farrar met zijn zege in Madrid nog dicht in de buurt van leider Cavendish. De laatste hield nog zeven punten voorsprong over.

David Moncoutie won voor het derde opeenvolgende jaar het bergklassement. In het ploegenklassement werd Katusha eerste, met geringe voorsprong op Caisse d’Epargne.

De volledige uitslag van de Vuelta is hier te vinden.

Lees ook: Jonge Nibali kan nog meer grote ronden winnen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vuelta gewonnen door Italiaan Nibali

  1. Pingback: Jonge Nibali kan nog meer grote ronden winnen | Wielrennen

  2. Pingback: Voorbeschouwing Giro 2011: kanshebbers op de eindzege | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>