Sprintles voor gevorderden, door Francesco Chicchi

Het onderstaande filmpje is verplichte kost voor iedereen die ooit een massasprint wil winnen. De eerste 8,5 minuut van het filmpje mag je overslaan. We komen erin als de teller op 8.30 staat en de renners op het punt staan de sprint te beginnen. Let nu goed op het groene stipje dat dadelijk het scherm binnen komt fietsen (onderin beeld). Dat is Francesco Chicchi, de pocketsprinter van Liquigas. Deze kleine rappe man zit volkomen ingesloten rond de 20e plek. Normaal gesproken is dat een kansloze positie om nog mee te doen voor de winst. De mannen vooraan, Boonen, Haedo, Farrar, denken al na over een leuke plek voor de bloemen. Zij zullen het onderling wel even gaan uitmaken. Maar doordat niemand écht een treintje op de rails heeft stokt het tempo. Chicchi ruikt zijn kans. Maar hoe passeer je 20 man in de laatste 200 meter? Zet je turbo aan en duik in het kleinste gaatje dat je tegenkomt!

Watch and learn vanaf 8:30:

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sprintles voor gevorderden, door Francesco Chicchi

  1. Victor

    Prachtig!
    Doet me denken aan een overwinning van Cipolini

      /   Reply  / 
    1. Sander Slager Auteur

      Die ging toch alleen maar vanaf de kop nadat hij vakkundig door zijn trein werd afgezet? Eerder een soort kat-achtige McEwen actie nietwaar?

        /   Reply  / 
  2. Pingback: Benatti schudt peloton wakker | Wielrennen

  3. Pingback: Bos is Cavendish de baas in Spanje | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>