Jens Keukeleire wint Le Samyn

keukeleireJens Keukeleire heeft in Wallonië de eendagskoers Le Samyn op zijn naam geschreven. De 21-jarige Belg van Cofidis was na 192 kilometer de snelste in een massasprint.

De Franse renners Chainel (Bouyguez), Jeandesboz (Saur-Sojasun) en Zen (Palmans) bouwden gedrieën een maximale voorsprong van een kleine vier minuten op. 

Op een kleine 20 kilometer van de finish ontstond een nieuw kopgroepje, bestaande uit Cusin (Cofidis) en Levarlet (Saur-Sojasun). Ook dit duo redde het niet, net als Markus Eichler. De Duitser van Milram was de laatste die een poging waagde, voordat de massasprint een feit was.

Keukeleire ging vroeg aan, waarbij hij als enige de linkerkant van de weg koos. Daarmee verraste hij de andere spurters volledig. Een andere 21-jarige Belg, Gregory Joseph, werd tweede. (Bron: NOS.nl)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>