Voorbeschouwing: favorieten jongerenklassement Giro d’Italia 2014

Voorbeschouwing Giro d’Italia 2014
Door: Sjors Beukeboom
02-05-2014
—————————————————————————————–

Geen enkele Nederlander wist het jongerenklassement van de Giro d’Italia tot heden op zijn naam te schrijven. Dit jaar lijkt de Nederlander Wilco Kelderman één van de kanshebbers voor de witte trui. Wie kunnen we nog meer verwachten? Wielrennen.blog.nl blikt vooruit.

Klik hier voor de voorbeschouwing en alles wat u moet weten over de Giro

 

 

Quintana

Nairo Quintana is de grote favoriet voor de eindoverwinning in de Giro d’Italia 2014. Uiteraard is de Colombiaan dan ook de grote favoriet om de witte trui mee naar huis te nemen. De 24-jarige renner bewees afgelopen jaar in de Tour de France dat hij één van de beste klimmers ter wereld is. De berggeit eindigde als tweede in het algemeen klassement, achter Chris Froome.

Majka

Mocht Quintana uitvallen, niet in vorm zijn of wat voor reden dan ook, is Rafal Majka de grote favoriet voor het jongerenklassement. Vorig jaar verloor de 24-jarige Pool nipt van Carlos Betancur in de strijd om de witte trui. Het seizoen loopt nog niet soepeltjes voor Majka maar wie weet piekt de renner van Tinkhoff-Saxo op het juiste moment.

Fabio Aru is de grootste Italiaanse favoriet voor de witte trui. Vorig jaar tekende de Italiaan een profcontract bij Astana. Vorig jaar fungeerde Aru als meesterknecht voor de uiteindelijke winnaar: Vicenzo Nibali. Ook dit seizoen blijkt de klimmer in goede vorm te zijn. Zo bewees hij zijn talent met een zevende stek in de Ronde van Trentino. Samen met Scarponi zal Aru als kopman van start gaan in Belfast. Mikel Landa is een andere renner van Astana die hoog zou moeten kunnen eindigen in deze editie van de Giro.

Fabio Aru

Wilco Kelderman is de grootste Nederlandse kanshebber. Samen met Steven Kruijswijk (26) fungeert hij als kopman bij de Belkin-formatie. Kelderman heeft nog geen goede resultaten gereden dit seizoen. Dit kwam vooral door mechanische problemen.

Andere jonge renners om in de gaten te houden: Bongiorno, S.Henao, Zardini, Beltran, Ulissi, Wellens, Ludvigsson en Marc Goos.

Favorieten volgens Wielrennen.blog.nl:
***** Nairo Quintana

*** Wilco Kelderman, Rafal Majka

** Fabio Aru en Mikel Landa, Diego Ulissi

* Tobias Ludvigsson, Marc Goos, Edward Beltran en Eduardo Zardini

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>