Voorbeschouwing Critérium du Dauphiné 2014 en alles wat u moet weten!

Voorbeschouwing Critérium du Dauphiné
Door: Sjors Beukeboom
04-06-2014

—————————————————

De Giro is voorbij, de Tour komt eraan. Tijd voor een nieuwe WorldTour-rittenkoers die vaak als voorbereiding wordt verreden op de grootste ronde van het jaar. Het is tijd voor de Critérium du Dauphiné. Wielrennen.blog.nl blikt vooruit!

Critérium du Dauphiné 2013: 

Vorig jaar ging Chris Froome er met de eindoverwinning vandoor. Team Sky domineerde de Franse rittenkoers want ook de tweede plek in de eindklassering kwam op naam van een Sky-renner: Richie Porte. Derde eindigde Daniel Moreno.

Parcours:

Zondag 8 juni: etappe 1, Lyon – Lyon (10,4 km – ITT)

daup
 

De Franse WorldTour-koers begint dit jaar met een tijdrit. In Lyon moeten de renners 10,4 kilometer individueel afleggen.

Maandag 9 juni: etappe 2, Tarare – Pays d’Olliergues-Col du Béal (156 km)

daup
 

Er staat een interessante bergetappe op het programma. De renners krijgen zes beklimmingen voor de kiezen met als slotstuk de Col de Béal (13,6 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6.6%)

Dinsdag 10 juni: etappe 3, Ambert – Le Teil (194 km)

daup
 

De langste etappe in deze editie van de Dauphiné is de derde etappe. De sprinters moeten het listige, eerste gedeelte van de rit goed verteren willen zij voor de dagzege gaan strijden.

Woensdag 11 juni: etappe 4, Montélimar – Gap (167,5 km)

daup
 

De vierde etappe is relatief vlak met een flinke puist op twaalf kilometer voor het einde die te zwaar zal zijn voor sprinters en te licht om echte verschillen te verwachten voor het algemeen klassement. Een overwinning voor een vluchter?

Donderdag 12 juni: etappe 5, Sisteron – La Mure (189,5 km)

daup
 

Mocht het de aanvallers gister niet gelukt zijn om te winnen dan kan het vandaag wel. Bijna 190 kilometer, zes beklimmingen en een vlakke aankomst.

Vrijdag 13 juni: etappe 6, Grenoble – Poisy (178,5 km)

daup
 

Een listige zesde etappe die de renners van Grenoble naar Poisy zal brengen. Vooral de finale zal voor spektakel zorgen.

Zaterdag 14 juni: etappe 7, Ville-la-Grand – Finaut-Émosson (160 km)

daup
 

Een flinke bergrit is de zevende etappe in de Critérium du Dauphiné 2014. Na drie lastige cols in het begin van de wedstrijd volgen er twee bergen van de hoogste categorie. In deze rit zullen de klassementsrenners er weer moeten staan. De zevende etappe is namelijk de koninginnenrit: eerst de Col de la Forclaz (12,6 kilometer, gemiddeld 8,2%). vervolgens de Montée de Finhaut-Émosson (10,2 kilometer, 8% gemiddeld).

Zondag 15 juni: etappe 8, Megève – Courchevel (131,5 km)

daup
Alles is nog mogelijk in de slotetappe. Wederom een aankomst bergop. Ditmaal is de finish te vinden in Courchevel. Deze berg van eerste categorie is 5,9 kilometer lang en heeft een stijgingspercentage van 6,2 procent.

Klik hier voor de deelnemerslijst (komt later)

Favorieten volgens Wielrennen.blog.nl

**** Chris Froome

*** Vincenzo Nibali, Alberto Contador

** Wilco Kelderman, Tejay van Garderen, Richie Porte

* Simon Spilak, Jean-Christophe Peraud, Michal Kwiatkowski, Daniel Moreno

TV & livestreams:

Via het internet is de koers goed te volgen via:

Sporza

NOS

Steephil

Firstrow

Hahasport

Sport-Livezz

Sport-Livez

Overige streams

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>