4 augustus de geboortedag van…

Jan Boog (1941)

Hij was in 1966 winnaar van de Ronde van Achtmaal en dat was zijn enige overwinning als beroepsrenner.Het zal hem overtuigd hebben dat de wielersport een prachtige hobby is, waar niet iedereen zijn beroep van kan maken. Wie weet wat er van Jan Boog geworden is?

Henk Lubberding (1953)

Of het zijn pech is geweest of zijn geluk dat hij een generatiegenoot was van het gouden kwartet Zoetemelk-Kuiper-Raas-Knetemann zullen we wel nooit weten. Henk was een heel goede renner, een klasbak, die op die mannen maar heel weinig tekortkwam. Dat bepaalde mede zijn instelling, want hij kon zichzelf helemaal wegcijferen in het belang van de ploeg. Maar als die vier er niet waren geweest dan had Henk volgens mij een heel andere renner geworden. Een winnaar en een kopman! Want Henk is een ondernemend persoon die zijn weg in het leven altijd zal vinden en iemand die zich altijd aanpast aan de omstandigheden. Hij is bovendien een ontzettend aardige vent en dan maak je vrienden in het peloton en daarbuiten. Misschien op Michel Laurent na, maar daar ligt hij niet wakker van. Gefeliciteerd Henk met je 52e verjaardag. Groeten aan Corina!

Kees van de Zande (1933, overleden 20.10.1969)

Hij was een van die sportieve Van de Zande’s uit Halsteren. Hij won in 1957 de destijds hoog aangeschreven Ronde van Feijenoord in Rotterdam. Het was een tijd waarin de meeste beroepsrenners nauwelijks een droge boterham verdienden. Ook Kees zal er niet van hebben kunnen leven en daarom was zijn carrière kort evenals zijn leven, want hij werd maar 36 jaar.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>