De rit van vandaag

En weer was het een kat-en-muis-spel wat de renners vandaag opvoerden. In de laatste 40 kilometer een spervuur van demarrages die geen van allen een schijn van kans maakten op een parcours van brede straten en wegen waar een uitloper geen moment uit beeld raakt. In de straten van Sittard, waar drie ronden moesten worden gereden met een echt heuveltje erin, blijft het onrustig. Twee Franse renners gaan als Mengin in de Tour in een natte bocht onderuit en.. Zabel rijdt lek. Het hoort er allemaal bij. Nerveus gedoe omdat de wet in zo’n finale gedicteerd wordt door de sprinters die zich klaar maken voor die laatste jump waarin ze hopelijk goed uitkomen en geen kwak krijgen. Drie man gaan onderuit, waarvan Kevin Hulsmans lang blijft liggen tot hij weer opstapt en de rit volbrengt. Voorin gaat het voort. In een meedogenloos tempo gaat de laatste ronde in. Dan een uitval van de Italiaan Manuel Quinziato (foto) van de Saunier Duval-ploeg.

Krijgt hij wel voor elkaar wat anderen niet lukte? Nee, natuurlijk niet, hij wordt de schlemiel van de dag. Op de streep wordt hij gepakt door Simone Cadamuro, een Italiaan van Domina Vacanze en nog twee mannen uit de laars. Vier Italianen op de eerste vier plaatsen! Maar Mad Max blijft in het rood!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>