7 augustus de geboortedag van…

Hans Dekkers (1981)

Bij Rabobank willen sprinters om de een of andere reden niet gedijen. Robbie McEwen reed drie jaar voor de ploeg, maar de sprinter die hij later in Belgische dienst zou worden was toen nauwelijks zichtbaar. Ook Hans Dekkers is langzaam verloren geraakt. Van het TT3 Team promoveerde hij twee jaar geleden naar het TT1 Team om een jaar later weer te degraderen naar het Continental Team van Rabobank. Nu gaat hij naar de Franse formatie Agritubel van ploegleider Emanuel Hubert. We hopen van harte dat Hans daar wel uit de verf komt, want een goede sprinter is voor sommige ploegen heel belangrijk.

Steven Rooks (1960)

"Ik was niet super". Die uitspraak van Steven Rooks is bijna net zo bekend als het "Parijs is nog ver" van Joop. Rooks was een van de beste renners die we in Nederland gehad hebben, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat hij er niet heeft uitgehaald wat er in zat. Voor mij was zijn mooiste prestatie het winnen van L-B-L in 1983. Tot op het bot gekrenkt door Peter Post die hem de laan had uitgestuurd, reed de Noord-Hollander de wedstrijd van zijn leven. Daarna liet hij zich niet meer krenken, maar hij trapte nog wel een mooie erelijst bij elkaar.

Als renner was hij soms een moeilijk en lastig te doorgronden persoon. Nu is het een alleraardigste man die zich hartelijk en joviaal door de wielerwereld beweegt. ‘Het kan verkeren’, zei Bredero al.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>