Een slaapverwekkende vertoning!

Een saaie lange etappe. Er was een vroege ontsnapping van een drietal renners, die ongevaarlijk voor het klassement waren. De Belg Steegmans, de Portugees Paulinho en de Spanjaard Gonzalez en het peloton liet ze gaan. Ze bouwden een grote voorsprong op en op zestig kilometer voor de streep begon het peloton iets meer vaart te maken. Tien kilometer verder was de voorsprong gezakt tot 7 minuut 18. Maar echt op hol sloeg het peloton nog niet en op 25 kilometer voor de finish was de voorsprong nog 3 minuut 40.

Dat was een redelijk gat en dat kwam vooral door toedoen van Gert Steegmans de renner van Davitamon-Lotto die in de aankomstplaats Hasselt woont. Maar het peloton ging eindelijk voluit en de drie werden zes kilometer voor de meet genadeloos ingerekend. Zo werd het toch nog een massasprint en de snelste was … Max van Heeswijk!

Gerrie Knetemann zei eens tegen me: "Een wielerwedstrijd kan soms ontzettend saai zijn, maar aan het eind wordt het altijd spannend." Meestal had de Kneet gelijk, maar nu niet, want Max won zo afgetekend en makkelijk dat ook de sprint een beetje saai was.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>