Ullrich reed subliem, maar het was niet genoeg!

Het is geen verrassing dat Jan Ullrich vandaag de tijdrit won. Hij was immers de gedoodverfde favoriet. Nerveus en gespannen kwam de roodharige Duitser aan de start en hij reed een sublieme race. Niemand had anders verwacht. De vraag was alleen; maakt hij zijn achterstand op Leipheimer goed? Eén minuut en 26 seconden. De Amerikaan is niet zo’n goede tijdrijder als de Duitser, maar zeker geen slechte. Hij behoort in die discipline tot de betere renners, zoals bijna alle Amerikanen. Daarom verloor hij wel van Ullrich en moest hij zijn landgenoot Julich ook nog voor laten gaan, maar hij hield de schade beperkt tot 54 seconden.

Daarom start de Amerikaan (foto) morgen in de vrij vlakke slotetappe naar Bonn in de gele trui met een comfortabele voorsprong van 31 seconden op de nieuwe bezetter van de tweede plaats in het algemeen klassement: Jan Ullrich. Die voorsprong laat Leipheimer met zijn sterke en eensgezinde Gerolsteiner-ploeg zich niet meer afpakken. Ik word eigenlijk steeds nieuwsgieriger waarom Leipheimer bij Rabobank zo slecht uit de verf kwam? Net als McEwen en net als Luttenberger, de Oostenrijker, die ook enkele seizoenen voor Rabobank reed. Luttenberger reed vandaag een uitstekende tijdrit binnen de eerste tien.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>