31 augustus de geboortedag van …

Arend van ‘t Hof (1933)

In het begin van de jaren vijftig was deze Sassenheimer een van de sterkste amateurs van Nederland. In die tijd maakte Kees Pellenaars echter de dienst uit in de wereld van het Nederlandse profwielrennen en die kleine gedrongen renner, die goed bergop kon, uitstekend kon aankomen en ook nog een redelijke tijdrit kon rijden, zag hij niet staan omdat het geen Brabander was. Je reinste discriminatie, maar dat was in die tijd nog niet verboden. Zijn profcarrière werd niks. Logisch als je geen kansen krijgt. Na het fietsen verhuisde hij naar Rotterdam waar hij een baan vond in de vleeswarenindustrie. Later werd hij nog een sterke veteraanrenner, want klasse verloochent zich niet. Nu is hij nog actief bij de Rotterdamse wielervereniging Ahoy als materiaalman.

foto: archief Wim van Eyle

Ad van Peer (1955)

Ad van Peer uit Bosschenhoofd reed als beroepsrenner twee jaar voor HB Alarm. Hij won het criterium van Gouda en hij startte twee keer in de Ronde van Spanje. Hij was een gewaardeerd helper, die na het vertrek van HB Alarm uit de wielersport alleen nog bij kleine ploegjes terecht kon, waar zijn carrière langzaam doodbloedde. Wat is er van Ad geworden?

Henri Dorgelo (1964)

Vier jaar lang was deze renner uit Nijverdal beroepsrenner en hij behaalde vijf overwinningen. Een goede regelmatige renner die niet veel kansen kreeg. Wat is Henri na zijn wielercarrière gaan doen?

Michel Elijzen (1982)

Deze renner uit Culemborg rijdt voor het Continental Team van Rabobank. Hij wordt daar zeer gewaardeerd vanwege zijn kwaliteit om zijn kopman uit de wind te houden met dat lange lijf van hem. Zijn idool is Miguel Indurain en dat was ook zo’n lang end. Misschien weet Michel het niet, maar Indurain was eerst een aantal jaren de knecht van Pedro Delgado. Toen hij zijn eigen gang mocht gaan won hij vijf keer op rij de Tour. Zo zie je maar, Michel, je weet het nooit in het leven. Er kan nog van alles gebeuren. Je bent pas 23!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “31 augustus de geboortedag van …

  1. Bertus Alferink

    Henri Dorgelo is na zijn wielrencarrière gaan werken bij Van Keulen Interieurbouw, deze Firma sponsert sinds jaar en dag de Menzis van Keulen Interieurbouw Omloop.
    Op dit moment is het fietsen nog een van zijn grootste hobby’s, en fietst bij de FTC CC’75 in Nijverdal nog steeds fanatiek de kilometers onder de wielen weg.

      /   Reply  / 
  2. Anita

    Wat ik mij al jaren afvraag is of er nog beeldmateriaal is waar Aren op te zien is. Kan iemand mij een tip geven in welke richting ik moet zoeken?
    ps… Het is trouwens Aren van ‘t Hof (zonder ‘d’)

      /   Reply  / 
  3. lieke

    Ad van Peer is mijn oom geworden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>