26 november de geboortedag van …

Ab Sluis (1937)

Hij was een goede amateurrenner die in 1960 de zware Ronde van Noord Holland won voor kleppers als Jan Janssen en Harry Scholten. In datzelfde jaar reed hij bijna iedere etappe naar een ereplaats in Olympia’s Tour. Hij koerste in 1961 maar één jaar als beroepsrenner, maar zonder veel succes. Wat is er van deze renner uit Huizen geworden?

Wie zijn er verder op 26 november geboren?

Menno de Boer (1984)

In zijn ploeg B&E Cycling Team voltrok zich dit jaar een scheiding der geesten met als gevolg dat ploegleider Paul Tabak vertrok en Michel Cornelisse de eerste man werd. Enkele renners, onder wie Menno de Boer, accepteerden dit niet en vertrokken. Het feit dat hij niet werd geselecteerd voor de Ronde van Noord Holland ontstak hem in toorn, want dat is voor een renner uit de kop van die winderige provincìe nu eenmaal moeilijk te accepteren. Een bescheiden jongen die jarenlang de trainingsmaat van Thomas Dekker was. Hij koerst nu weer op verenigingsniveau en ik hoop dat hij het niet opgeeft, want hij wordt vandaag pas 21 jaar.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “26 november de geboortedag van …

  1. Niels

    Jammer dat ab niet zo ver is gekomen! hij is de oom van mij moeder.maar ik ben er wel trost op dat hij het ver heeft geschopt!

      /   Reply  / 
  2. Filip Platti

    Hallo,
    Het verzamelen van foto’s van renners en ex-renners is mijn grote hobby.
    Thans ben ik op zoek naar foto’s van ex-renner Ab Sluis.Kan u mij misschien helpen ?
    Dank bij voorbaat.

    F. Platti
    Belgie

      /   Reply  / 
  3. a.thijs

    Ab kwam niet uit huizen maar uit Badhoevedorp.
    Won er bij de nieuwelingen zomaar 25 in een seizoen want hij was akelig rap

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>