Wielerboeken Salon in het Velodrome Amsterdam

Op zondag 18 december a.s. vindt in het Velodrome Amsterdam de finaledag plaats van het NK Baanwielrennen. Van 10.00 tot 18.00 uur zullen de beste Nederlandse baanrenners en -rensters daar in actie komen.

In het kader van de totale wielersportpromotie zal daar tussen 12.00 en 15.00 uur tevens een Wielerboeken Salon worden gehouden, waar een zestal kleinere uitgevers zich presenteren met wielerboeken, die vooral gaan over het wielrennen in de hoofdstad en wijde omgeving.

Daarnaast zal er ook een kleine tentoonstelling te zien zijn over de Tour de France van 1954, die in Amsterdam startte, en over de roemruchte TI-Raleigh-ploeg van Amstelvener Peter Post.

De Zaanse wielerlegende Cor Bakker …

… heeft zijn aanwezigheid toegezegd om aldaar zijn biografie te signeren. Henk Lubberding ooit één van die beroemde Raleigh-coureurs is eveneens in het Velodrome aanwezig voor de huldiging om half drie van de verkiezing Amateur Masters, waarna de laatste finales van het NK-baan zullen plaatsvinden.

Op de stands zijn onder andere boeken te koop over 60 jaar Ronde van Noord-Holland, deel 5 uit de leuke serie Amsterdams wegwielrennen van Bertus Raats en uiteraard De Kneetstory, het nieuwe boek over Gerrie Knetemann, dat a.s. woensdag aan de pers zal worden gepresenteerd. De auteur van dit boek is oud-Tourradioverslaggever Hans Prakke.

Voor inlichtingen kunt u bellen met Bert Hulleman 0578%u2013616585 of mailen naar [email protected].

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wielerboeken Salon in het Velodrome Amsterdam

  1. braspennincx

    vanmorgen om kwart over acht is mijn vader john braspennincx overleden hij was 93 jaar ik wilde dit even laten weten groeten van lia braspennincx

      /   Reply  / 
  2. redactie

    bedankt. maar vooral veel sterkte!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>