11 december de geboortedag van …

Gerben de Knegt (1975)

Hij is vandaag 30 jaar geworden en hij staat weer volop in de belangstelling. Deze week interviews met de boomlange veldrijder uit Goirle in zowel Wieler Revue Nationaal als in het Belgische wielerblad Cyclo Sprint. Gerben is namelijk terug van weggeweest. Na zijn fantastische seizoen in 2002 zakte hij diep weg. Blessures en privé-problemen hielden hem ver weg van het internationale front. Maar nu is hij terug aan de top, nou ja de top is natuurlijk Sven Nys, de nieuwe Belgische kannibaal. Die is dit seizoen ongenaakbaar. Maar Gerben rijdt weer kort en hij lijkt steeds beter te worden. Hij begon het veldritseizoen als een coryfee van vroeger met een bescheiden sponsor. Inmiddels is hij teruggehaald bij Rabobank waar hij ooit werd weggestuurd. Op kwaliteit is hij teruggekomen, maar ik ben bang dat het ploegbelang hem zal dwingen Nys geen strobreed in de weg te leggen. Dat is enerzijds begrijpelijk en anderzijds verdrietig.

© Cor Vos

Wie zijn er verder op 11 december geboren?

Arie Versluis (1948)

Deze renner was maar één jaar beroepsrenner. Hij had een contractje bij een kleine ploeg en meer dan criteriums rijden zat er niet in. Toch won hij in 1976 de Ronde van Dongen, destijds een zeer populair rondje rond de kerk. De organisator was Jasper Bouma en dat was een bekende constructeur die heel veel toppers op de fiets heeft gezet of in zijn Jabo-ploeg gehad. Daarom had Dongen altijd een sterk rennersveld dat het in 1976 aflegde tegen Arie Versluis uit Lexmond. Wie weet iets meer van deze oud-renner?

Mathieu Dohmen (1952)

Een fantastisch coureur in de amateurcategorie. 45 overwinningen behaalde hij als liefhebber, maar slechts het nietige Jet Star Jeans had in 1978 belangstelling om hem als prof in te lijven. Geen ploeg waar zijn kwaliteit tot zijn recht kwam. Na een jaar werd Matje weer amateur en hij ging door met winnen. Hij hield van het fietsen en dat heeft hij heel lang gedaan. Het zou me niets verbazen als hij nu als 53-jarige nog elke dag zijn rondje rijdt. Eens een liefhebber, altijd een liefhebber!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>