18 december, de geboortedag van …

Bram de Groot (1974)

De wielersport is een zeer commercieel gebeuren en de renners die een goedbetaald contract hebben bij een grote sponsor zijn er van doordrongen dat ze in hun optreden naar buiten altijd moeten overkomen als de ideale schoonzoon. De meeste Rabobank-renners hebben daar geen moeite mee, maar Bram soms wel. Vooral als hij teleurgesteld is, dan moeten ze hem even niet aan zijn kop zeuren. Als dat wel gebeurt dan heeft hij een kort lontje en daar heb ik alle begrip voor. Als je de hele dag in een ontsnapping zit, je hebt alles gegeven en je wordt dan op de streep geklopt, dan is het niet het juiste moment om aan Bram te vragen hoe het ging. Ik kan dat helemaal meevoelen en niet alleen omdat ik vandaag ook jarig ben.

Wie zijn er verder op 18 december geboren?

Kees Koot (1923)

De carrière van Kees Koot ligt al heel lang achter ons en hij is de eerste om te beamen dat het niet veel voorstelde. Zijn verklaring is dat hij het fietsen altijd heeft gecombineerd met het runnen van zijn schildersbedrijf. Te weinig tijd om te trainen en de zwaardere wedstrijden op te zoeken. In 1952 ruilde hij zijn proflicentie in en hij werd weer amateur. In 1956 maakte hij een flinke val, reden waarom hij de ziektewet in moest. Dat was slecht voor het bedrijf en hij stopte. De rest van zijn leven kwam er niet veel meer van fietsen. Wel volgde hij het steeds en hij was best trots toen zijn zoon Hans een heel sterke amateur werd in de formatie van Jan van Erp. Maar Hans werd geen prof, want het schildersbedrijf had hem nodig. Inmiddels heeft junior er met zijn broer nu de leiding van en zijn ook twee kleinzoons van Kees in het vak actief. Kees Koot houdt ook van voetbal, maar als Eindhovenaar niet van PSV. Wel van Borrusia Mönchen Gladbach, waarvan hij geen thuiswedstrijd mist. Hij moet er steeds honderd kilometer voor rijden, maar dat doet hij met plezier. Door een herseninfarct heeft hij nu wat moeite met lopen, maar de viefe tachtiger staat nog volop in het leven.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “18 december, de geboortedag van …

  1. Harry Hermkens

    Fred,van harte gefeliciteerd met je verjaardag,en dat er nog veeeeele mogen volgen,zodat we nog lang van deze Blog mogen genieten!
    Fijne dag
    gr.Harry

      /   Reply  / 
  2. Jeroen ter Bekke

    Fred,

    We kennen elkaar alleen nog maar telefonisch, maar toch: van Harte en nog vele jaren, Dit geldt natuurlijk ook voor Bram.

    Jeroen ter Bekke
    OWC Oldenzaal

      /   Reply  / 
  3. koot

    heey opa

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>