Het afscheid van Rudie Kemna

De Oldenzaalse Wieler Club OWC heeft besloten om haar lid Rudie Kemna in het zonnetje te zetten nu hij heeft besloten om zijn carrière als profwielrenner te beëindigen. Dat zal op oudejaarsdag 31 december a.s. gebeuren bij de finale van de GOW-veldritcompetitie op recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal.

Na een succesvolle profcarrière, die een periode besloeg van 1999 tot en met 2005, bij BankGiroLoterij-Batavus, BankGiroLoterij en Shimano-Memory Corp, zal Rudie Kemna het smalle zadel verruilen voor een …

… plek in de ploegleiderauto van het Professional Continentalteam Skil-Shimano. De 38-jarige renner uit het Overijsselse Deurningen boekte meer dan dertig overwinningen als profrenner. Zo won hij etappes in de Ronde van Nederland, de Ronde van Polen, de Ster Elektrotoer en de Ronde van Rhodos. Hij eindigde ook meerdere keren op het podium bij de Nederlandse kampioenschappen, een wedstrijd die in 2003 door hem werd gewonnen in een massasprint.

Rudie Kemna zal op oudejaarsedag om 11.00 uur ’s morgens worden gehuldigd en een ereronde rijden over het parcours. De afscheidsreceptie vindt plaats van 14.00 uur tot 16.00 uur in het clubhuis van de Oldenzaalse Wielerclub aan de Oude Almeloseweg 1 in Oldenzaal.

Ik zal daar niet zijn, want ik moet oliebollen bakken, maar ik complimenteer Rudie met zijn mooie carrière en ik hoop dat hij als ploegleider heel veel successen zal behalen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>