19 december de geboortedag van …

Joop Demmenie (1918)

Voor Joop Demmenie lag de wereld open nadat hij in 1937 en ‘38 respectievelijk vierde en derde was geworden bij het WK weg voor amateurs. Maar ene Adolf Hitler deed die wereld daarna voor jaren op slot. Ook voor Rotterdamse Joop, die in 1939 als beroepsrenner nog winnaar was geworden van de koers Brussel-Hozemont. Hij reed in de oorlogsjaren en de jaren daarna gewoon door, maar zijn talent kon hij niet meer manifesteren. In 1948 stopte hij. Eigenlijk tragisch en daarom hoop ik dat er iemand is die weet hoe het Joop Demmenie verder in het leven is vergaan?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “19 december de geboortedag van …

  1. Thom Demmenie

    Joop Demmenie heeft na zijn wielercarriere een roerig leven gekend. Hij is, denk ik, 3 keer getrouwd geweest plus enige vriendinnen en heeft 2 kinderen. Zijn werkzaamheden waren mij wat duister, al weet ik wel dat hij een roulette aan huis had. Zijn favoriete vakantie was in Jean-les-Pins in Zuid Frankrijk met zijn strandje bij Ru-Ban-Blue. Hij hield van mooie auto’s zoals zijn Ford Thunderbird met open kap (waar zijn geliefde keizerspoedel Blacky achterop kon liggen). Een interessante oom, die je wel eens kon sarren, maar het altijd weer goed maakte….

      /   Reply  / 
  2. Peter

    Deze man was, toen ik nog kind was, onze buurman. Hij was als een soort opa voor ons. Heeft inderdaad een roerig leven gekend, zat een tijd toch wel een beetje in de onderwereld (gokken), maar had een hart van goud. Hij sprak altijd met grote trots over zijn wielren verleden en pas nu ik wat ouder ben dringt het tot mij door dat hij echt wel wat betekende in die tijd.

    Hij had helaas één grote zwakte: drank. Dat is hem uiteindelijk op 3 juni 1991 noodlottig geworden.

    We denken nog vaak aan je, ‘Ome Piet’

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>