De Club van de week: OWC Oldenzaal (1)

Deze vereniging is met 550 leden een van de grootste wielerclubs van Nederland. OWC heeft al sinds de oprichting in 1948 de ambitie om goede renners voort te brengen die tot de top van het Nederlandse wielrennen kunnen gaan behoren. Een man als Hennie Kuiper (© Cor Vos) is natuurlijk het meest aansprekende voorbeeld, maar ook Herman Snoeijink, Gerard Veldscholten en Rudie Kemna zijn natuurlijk heel goede renners geweest met grote prestaties achter hun naam. In het huidige peloton rijdt een OWC’er rond …

… die het nog ver kan schoppen. Joost Posthuma (© Cor Vos) debuteerde dit jaar in de Tour de France en dat deed hij lang niet gek.

Ook in andere wedstrijden demonstreerde deze lange Tukker zijn grote talenten.

De vereniging beschikt over een eigen parcours met een lengte van 2,4 kilometer. Op dit parcours worden de trainingen gehouden en de clubwedstrijden verreden. In het recreatiegebied Het Hulsbeek is een 7 kilometer lang parcours aangelegd voor de mountainbikers, want ook die wielerdiscipline wordt enthousiast beoefend.

De ambitie om goede renners op te leiden manifesteert zich pas vanaf 14-jarige leeftijd bij de nieuwelingen en de categorieën daarboven. Daaronder zit de jeugd en daar is dat beslist niet van toepassing. In de leeftijdcategorie van 8 tot 14 jaar gaat het om het plezier in het fietsen en niet om de prestatie.

Morgen deel 2 over OWC Oldenzaal, de Club van de Week, waarin de jeugdopleiding centraal staat.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>