24 december de geboortedag van …

Michel Cornelisse (1965)

Deze Amsterdamse coureur heeft echt alles uit zijn wielercarrière gehaald wat er in zat en dat is vastgelegd in een schitterende palmares waar menig renner jaloers op zal zijn. Het probleem van Michel is echter dat hij dat zelf anders ziet. Als je van jongsafaan bent geïndoctrineerd met de wetenschap dat je een Merckx bent, dan vereist het veel volwassenheid en zelfkennis om te accepteren dat dat niet zo is. Dat is het probleem van Michel Cornelisse en tegelijkertijd zijn frustratie. Dat is jammer want waar veel renners met zijn resultaten met voldoening terugkijken op hun erelijst, daar voelt Michel zich een ondergewaardeerd genie. 40 jaar wordt hij vandaag. Life begins at forty, dus een leeftijd om een nieuw leven te beginnen. Welkom in de wereld, Michel! En … gefeliciteerd, je was een kanjer!

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “24 december de geboortedag van …

  1. jan zomer

    Fred
    Je hebt de loopbaan van Michel Cornelisse goed getypeerd, want ook ik vind dat hij een mooie erelijst bij elkaar heeft gereden. Weliswaar zijn dat grotendeels Belgische kermiskoersen, maar juist om die koersen te winnen moet je echt wel kunnen koersen. Een aantal jaren geleden had ik een interview met hem voor Wielerexpress en wat mij opviel is dat hij vooral anderen (zoals ploegleiders en begeleiders) de schuld geeft geen grote Internationale koersen te hebben kunnen winnen, terwijl hij daar bij zowel Raas, Post en Priem (hoeveel renners hebben ooit die kansen gehad?) toch beslist de gelegenheid voor moet hebben gekregen. Het door mij positief(!) geschreven verhaal van bijna tien A4tjes stuurde ik ter correctie aan Michel – die ik zoveel mogelijk in bescherming nam bij zijn uitspraken – en dit kreeg ik daarna via zijn vrouw (!) middels een aangetekend schrijven retour, want hij zag af van plaatsing. Een beslissing die ik respecteerde, maar niet begreep en ik betreurde de geïnvesteerde energie. Toen ik hem later ontmoette, draaide hij zijn hoofd om en negeerde mij volledig. Zijn goed recht, maar de redenen daarvan zijn mij nog steeds niet bekend.
    Interesseert me overigens ook totaal niet meer, maar het typeert Michel Cornelisse, waarvan ik altijd een fan was.

    groetend
    Jan Zomer

      /   Reply  / 
  2. c.veerman

    Amsterdamse Branie

      /   Reply  / 
  3. Martin Reurings

    Wat is er mis met Amsterdamse branie? Peter Post en Gerrie Knetemann hebben het daar ver mee geschopt.

    Martin

      /   Reply  / 
  4. c.veerman

    De overwinningen van deze MANNEN kun je toch niet vergelijken met die tweede rangs coursjes die Cornelisse heeft gewonnen.

      /   Reply  / 
  5. Martin Reurings

    Dat heb ik ook niet gedaan. Ik reageerde puur op de door u geschreven woorden AMSTERDAMSE BRANIE. Uiteraard kun je Cornelisse niet met Post en Knetemann vergelijken, hoewel het ook niet zo is dat de Belgische kermiskoersen tweederangs koersjes zijn. Zie de reactie van Jan Zomer en het boek De Renner, waarin Tim Krabbé de gang van zaken in zo’n kermiskoers beschrijft. Dat zijn echt geen criteriums.

    mvg.

    Martin

      /   Reply  / 
  6. Michel cornelisse

    Leuk stukje Fred,bedankt.

    Groetjes Michel

      /   Reply  / 
  7. Fred van Slogteren

    Beste Michel,

    Wat leuk dat je zo positief reageert. Dat bewijst weer eens dat je een mens (en dus niet de oud-wielrenner) moet beoordelen op wat hij was, maar wie hij is. Heel veel succes in je verdere carrière in de wielersport.

    Groet!

    Fred

    PS. Doe de hartelijke groeten aan je oom Piet (Krol), of is het neef?

      /   Reply  / 
  8. Fred van Slogteren

    Beste Michel,

    In mijn reactie is een woordje vergeten. Wat ik bedoelde te schrijven is:
    Dat bewijst weer eens dat je een mens (en dus niet een oud-wielrenner) niet moet beoordelenop wat hij was, maar wie hij is.

    Sorry.

    Groet!

    Fred

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>