27 december de geboortedag van …

Klaas Balk (1948)

Volgens kenners is Klaas Balk in aanleg een geniale wielrenner geweest. Een jongen die alles kon. Hij had zowel op de weg als op de baan een topper kunnen worden. Maar hij werd het niet. Er zijn veel geniale mensen die net als hij heel lang kind zijn gebleven. Mozart was er zo eentje en om in de wielrennerij te blijven: Daan de Groot. Die had de klasse om de beste Nederlandse wielrenner ooit te worden, maar hij bleef de oningeloste belofte. Het oeuvre van Mozart horen we nog iedere dag op Radio 4 of via een CD. De prestaties van Daan en Klaas bewaren we op de harde schijf van ons geheugen. Dat kunnen we slechts met enkele kenners delen. Klaas heeft het lang moeilijk gehad met zijn instelling, maar hij heeft tijdig ingezien dat het echte leven iets anders is dan af en toe excelleren in een koers. In het echte leven moet je elke dag aan de bak. In Nieuw Vennep staat het bedrijf dat hij met dat inzicht heeft opgebouwd. Chapeau!!!

Wie zijn er verder op 27 december geboren?

Roy Curvers (1979)

Deze Limburgse eliterenner wordt vandaag 26 jaar. Hij rijdt nu drie jaar in het continental team van Eurogifts. Een goede renner die helaas weinig wint. Dit jaar was hij primus in de eerste etappe van de Ronde van Midden-Brabant. Zijn tweede overwinning in drie jaar. Verder heb ik weinig over deze coureur kunnen vinden. Wie vult mijn kennis aan?

1 Reacties // Reageer

One thought on “27 december de geboortedag van …

  1. theo

    Hallo van Slogteren. Mozart en fietsen , kom nou effe, zeg. Wielrennen is rock & roll (volgens mij heb ik die term nog eens uitgevonden, maar dat terzijde). Beter om dezer dagen de top 2000 op Radio 2 te volgen; zit zat r&r tussen. Op nummer 1879 van die chart overigens nog een leuke cliffhanger.
    Attent dat je Daan de Groot nog eens opvoert. In de categorie van Amsterdamse Ladykillers, waar Patsi Willekens in je blog dan nooit ver weg is. Laatst zag ik ook nog Louis-tje Westrus als zodanig gekwalificeerd worden. Ben benieuwd wat je straks over die pedaleur de charme uit de Houtrijkstraat gaat schrijven. Mooi om een kwartetspel op te zetten. Wil ik van jou van de Amsterdamse Charmerenners, Joop Captein. Heb ik niet, dan wil ik van jou van de Late Roepingen Hennie Peels (die pas op zijn 35e beroeps werd omdat hij toen -vanwege die leeftijd- als amateur niet meer mocht vertrekken in België).In dat laatste kwartet mag natuurlijk Wateringse Wout niet ontbreken. En Rompelberg misschien, die nu op zijn zestigste nog een proflicentie aanvraagt. Het is me wat hé Fred.
    Over Cor Wijdenes: Je bedoelt toch die renner uit Ouderkerk a/d Amstel die bij zijn debuut bij de profs samen met “den Bras” over de meet viel omdat hij als “rookie” in de spurt geen duimbreed wou toegeven. Die oom van Basje W.. De man die trouwde met zijn ( helaas te vroeg overleden) Bets, de zus van zijn koppelgenoot Thieu Janssen. Cor W,. de godfather van alle Zuid-Nederlandse speakers, die daarnaast gewoon als vertegenwoordiger bij Toon van den Boogaard werkte.
    Of ik ooit van Harrie van Gestel gehoord heb? Ja zeker, maar Harrie heeft tegenwoordig weinig tijd voor het cyclisme want hij zit op accordeonles.
    Tot slot: Zeelst is geen Oirschot.
    Dit was het voor 2005. Happy New Year!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>