28 december de geboortedag van

Rien Verhelst (1932)

Tijdens de research voor mijn boek over Peter Post heb ik uitgezocht hoeveel amateurs tegelijk met Post in 1956 overgingen naar de beroepsrenners. Het waren er 22 onder wie Rien Verhelst uit Axel. Post won zijn eerste wedstrijd bij de profs. Dat was een criterium in Hengstdijk en Rien werd derde. De carrière van Post ging skyhigh, maar die van Verhelst verzandde al na een jaar en in 1957 stopte hij. Wat hij daarna is gaan doen, daarvan heb ik geen idee, maar misschien zijn er Zeeuwsvlaamse wielerliefhebbers die het wel weten. 73 wordt hij vandaag.

Wie zijn er verder op 28 december geboren?

Hennie Peels (1943)

Een bescheiden renner, deze Eindhovenaar. Hij was in 1974 kampioen van Nederland bij de militairen. Hij was drie jaar beroepsrenner en een derde plaats achter Martin Havik en Jos Schipper in de Ronde van Pijnacker in 1978 was zijn beste prestatie. In 1980 hield hij het voor gezien. Wie weet iets meer van deze oud-renner?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “28 december de geboortedag van

  1. Hans Prakke

    Beste Fred!
    Uitvoerig telefonisch contact gehad met Henk Bruijtjes die ik binnenkort in Nederland zie!
    En dat allemaal dankzij deze onvolprezen site!Groet tot bij de 6Daagse? Alvast preittige jaarwisseling! Hans Prakke

      /   Reply  / 
  2. Alex Verhelst

    Rien Verhelst is volledig uit de wielrennerij gegaan en is hoofd uitvoerder geweest bij verschillende grote bouwprojecten in Nederland. Eind jaren 70 heeft hij zijn eigen bedrijf opgestart in Apeldoorn en heeft hij het halverwege de jaren 90 verkocht om te genieten van zijn oude dag. Rien fietst nog steeds. Weliswaar alleen maar voor de hobby.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>