De Wielerrevue Seizoensgids 2006 is uit !

Zoals ieder jaar aan de vooravond van een nieuw wielerseizoen is ook dit
jaar de Wielerrevue gekomen met een seizoensgids waarin de wijzigingen binnen het peloton in vergelijking met het vorige wielerjaar opgenomen zijn. Behalve het verdwijnen van Fassa Bortolo en Domina Vacanze uit de ProTour zijn dat natuurlijk een vrachtlading aan transfers.

In de opzet van een overzichtelijke special uit te brengen is de wielerrevue met vlag en wimpel geslaagd. Het is een prachtige special geworden, een must voor wielerliefhebbers die met volledige informatie het wielerseizoen 2006 willen volgen. Zoals altijd alles in full-color en op hoogwaardig papier.

Van elk Pro-Tour team is een korte beschrijving te vinden alsmede zeer uitgebreide statistieken, waarmee deze special gek genoeg uitgebreider is dan de alternatieven op internet. Het aantal overwinningen (zowel vorig seizoen als in de gehele loopbaan), het eerste jaar als prof, de plaats op de cycling 4all ranglijst, alles staat er bij. De informatie is zo uitgebreid, dat zelfs te lezen valt met welke zadelpen Liquigas – Bianchi rijdt (Selcof). Behalve de ProTour teams wordt er ook aandacht besteed
aan de Continental teams. Ook de wielerkalender beperkt zich niet tot de grote wedstrijden, zo is bijvoorbeeld een kalender met Nederlandse wegwedstrijden opgenomen. Ook wordt er aandacht gegeven aan het vrouwenwielrennen.

De Wielerrevue gebruikt in zijn special niet de ProTour-ranglijst, maar de alternatieve cycling4all-ranking. Deze ranking gebruikt de puntentelling van de UCI-wereldranglijst, die in 2004 opgehouden is te bestaan en plaats heeft gemaakt voor de ProTour (en Continentale) rankings. Dit omdat de Cycling4all ranking beter te gebruiken is voor het spel Directeur Sportief, dat door de Wielerrevue georganiseerd wordt.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>