Eddie Merckx: “Tennis is een sport voor mietjes”


Dat wielrenners in drie dagen Tour afzien, is een open deur. Er zijn genoeg takken van sport waar de sporters het minder zwaar zullen hebben. Eddy Merckx, de grootste wielrenner ooit, heeft zich nu de woede van tennisminnend België op de hals gehaald. Hij noemde tennissers janetten (vlaams voor mietjes), omdat zij bij elk pijntje zich laten masseren. ,,Als ze krampen hebben, wordt het spel zelfs stilgelegd. Zie je het peloton na twintig minuten aan de kant staan voor een massage? De rit zou nooit het eind halen." aldus De Kannibaal. De harde waarheid of zijn sporten niet met elkaar te vergelijken ?

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Eddie Merckx: “Tennis is een sport voor mietjes”

  1. Post

    Klasse, meneer Merckx. Zeg het ze maar!

      /   Reply  / 
  2. Frank V

    Beste meneer Merckx,
    Ga zelf maar een 2 uur interval traning hardlopen (het soort van inspanning bij tennis). DAT GAAT NIET LUKKEN!

    of anders: elke jan lul houdt het 2 á 3 uur (marathon) op de fiets vol. Een wielrenner doet dat dagelijks lachend op snelheid. Een marathonloper kan dat lopend maar 3 á 4 keer PER JAAR!!

    Dit is dus een kwestie van appels met peren vergelijken! (of eigenlijk appels met biefstukken)
    En Eddie toont zich hier een bijzonder klein menneke door dat verschil niet te zien.

    Als laatste zou Eddie toch ook moeten weten dat tennis een SPRINT inspanning is.
    Elke wielergek weet dat 2 keer meesprinten voor bonificaties al genoeg kan zijn om voor de eindsprint te kort te komen!

      /   Reply  / 
  3. Rick

    ik ben het hier helemaal met de 2e reactie eens. Ik tennis zelf ook en tijdens een partij van 3 uur voel je elke korte bal die je probeerd te halen. Echt een sport met intervalsprintjes en een sport die niet te vergelijken is met wielrennen, wat overigens ook een prachtige sport is.

    kijk maar is naar de finale van roland garros van 2005, nadal-puerta!!
    Welke ballen zij in die wedstrijd allemaal haalden, kort, lang, kort. Dat is puur afzien als je 4 uur op dat niveau bezig bent, zeker geen watjes.!!

      /   Reply  / 
  4. Hans H.

    Volledig met Eddie eens. Sport is sport als je vechten moet, kei en keihard. Als je dat ontkracht door hulpmiddelen of lapmiddelen dan degradeer je jezelf en sport je feitelijk niet echt. Geldt evenzo voor de “eeuwige tweede’s” in de sport, die mensen profiteren continu zonder zelf te willen winnen.Ikzelf heb dezelfde mentaliteit als Eddie, heb 82 marathons gelopen en demarreerde aldoor, weer en weer en weer, gewoon om te imponeren tijdens die wedstrijden. Dan doe je aan echte sport! Bravo Eddie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>