De Rooij: “Ik had geen ervaring met crisismanagement”

Voor de onlangs afgetreden Theo de Rooij was het zijn gebrek aan managementervaring in crisissituaties die van doorslaggevend belang is geweest voor zijn opstappen. Hij realiseerde dat door zijn houding in de zaak Rasmussen zijn positie bij de Rabobank ploeg op een dood spoor was gelopen.

Persoonlijk was voor hem de keuze om Rasmussen uit de Tour te zetten overigens niet alleen van doorslaggevend belang. Al een week eerder tijdens een interview met een journalist van L’Equipe werd de Rooij mentaal gebroken. Die confronteerde hem met de uitspraak dat hij en de renners een zooitje van de wielrennerij hebben gemaakt. De Rooij zegt zich radeloos gevoeld te hebben en van geen kwaad bewust geweest te zijn. Hij was van mening dat de Rabobank ploeg de zaken goed op orde had.

 
Het was erg naïef om te denken dat de nalatigheid van Rasmussen’s administratie niet uit zou komen. En toen de waarheid boven tafel kwam maakte de Rooij ook geen duidelijk keuze. Eerst verdedigde hij Rasmussen door te vertellen dat Rabobank altijd weet waar renners uithangen (wat niet zo bleek te zijn), om hem vervolgens later uit de Tour te gooien. Dit draaikonterig gedrag is juist net niet wat van een manager verwacht wordt, die moet standvastig zijn!

 

Bron: Volkskrant

Zie ook:

Theo de Rooij stapt op! 

 

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “De Rooij: “Ik had geen ervaring met crisismanagement”

  1. Viviënne

    Hij en de renners hadden een zooitje gemaakt van de wielrennerij ?????

    Wat hebben die andere renners er mee te maken?
    En naar mijn idee zijn allemaal die dopingzondaars veel meer bezig om de wielersport de nek om te draaien ….

    Nu zie je maar weer dat wanneer je geel in je ploeg hebt, je echt van alle kanten wordt neergehaald. En waar een ander daar boven staat en daar doorheen prikt omdat het tegenwoordig hoort bij “succes hebben”, gaat iemand die zwak van geest is en daar geen ervaring mee heeft, direct op zijn bek met alle gevolgen van dien.

    Jammer genoeg gaat het niet hebben van “karakter” in zo een belangrijke ronde, in dit geval ten koste van de renners en 1 in wel heeeeeeel erge mate.

    Na zolang in de wielerwereld te hebben vertoefd zou je toch verwachten dat Theo nu ondertussen wel moest weten wat er op je afkomt als je de leidende ploeg bent en dat je je daar voor moet wapenen en een harnas opbouwen.

    Denk maar dat Bruyneel in al de Armstrong jaren ook heel veel op zijn bord heeft gekregen, (gegrond of ongegrond) maar doordat hij daar mee om weet te gaan en stevig in zijn schoenen staat is dat nooit ten koste gegaan van de ploeg, de successen en alle shit die Rabo nu heeft.

      /   Reply  / 
  2. Jan Hanssen

    ja ik denk dat dit meer kwaad voor de ploeg en rabo heeft gedaan als dat hij gewoon voet bij stuk had gehouden en rasmussen in de tour was gebleven
    zelfs het UCI heeft toegegeven dat er meer renners waren die hun papiertjes niet goed of te laat hadeen opgestuurd
    in deze wereld moet je als leiding gevende een ijzeren plaat voor je kop hebben en niet je door andere laten zeggen wat je moet en mag anders ga je onderuit met alle gevolgen van dien

      /   Reply  / 
  3. Frank

    Wat de Rooij doet is verre van proffesioneel, een beetje druk op de ketel en meneer heeft stress.
    Vroeger kon die zich verschuilen achter Peter post en nu moet meneer het zelf doen en komt het niet goed. Hij heeft totaal geen notie van de schade die hij heeft aangericht!

    We hebben het niet over doping maar over een verhaal of Rasmussen nu wel of niet in Mexico was trainen…?

    Sorry maar hij mag starten van de tourorganisatie en na 17 dopingcontoles goed te zijn doorlopen is het net of we er in Frankrijk alles aan doen om een wielrenner die niet uit Frankrijk komt het leven zuur te maken!

    Het is toch van de zotte dat de hoogste baas vd UCI roept in de kranten dat hij Rasmussen géén goede winnaar vind?! wat een idioot. Met hein Verbruggen ging dat toch anders!

    Daar komt bij dat één ding vergeten wordt, de “knechts van Rasmussen” hebben dagenlang op kop liggen sleuren en lopen een grote som geld mis, echt niet normaal.

    verder petje af voor alle renners vd rabo

      /   Reply  / 
  4. Dirruk

    Het is nog steeds mogelijk dat er renners worden betrapt die dopingcontrole hebben ondergaan tijdens de tour. Niet elke test die gedaan wordt is binnen een dag klaar. Dus laten we niet te vroeg roepen dat Rasmussen 17 tests succesvol heeft doorstaan, dat weet je maar nooit. Dat hij dat zelf roept geeft al aan dat hij niet altijd de waarheid spreekt :-P

    En ik ga over twee maanden naar Mexico, ik zal eens in Durango navragen of ze op 13 en 14 juni een blond schriel kereltje hebben zien fietsen. Het kan niet anders dan dat dat op moet zijn gevallen.

      /   Reply  / 
  5. Anton

    Dat hebben wij ook wel kennen zien ja ,de beelden van een dicht bij een inzinking verkerende De rooij tijdens de laatste persconferentie met Rasmussen spreken voor zich.Juist crisismanagment is belangrijk als manager te kennen,Rasmussen is voor mij toch de winnaar van de tour en deze zaak,de rooij komt berooijd uit.

      /   Reply  / 
  6. Jan Hanssen

    Frank: UCI heeft niet geroepen dat Rasmussen geen goede winaar was dat heeft de Tour directie gedaan
    Dirruk: de test van Rasmussen waren allemaal negatief bevonden
    Het was wel vreemd dat van Mayo pas na de tour werd vrijgegeven maar ja die reed dus ook in een franse ploeg
    en ze konden dat de laaste 4 dagen toch niet vertellen dan was er helemaal een schandaal gekomen

      /   Reply  / 
  7. Viviënne

    Ja, even over dat Mayo verhaal.
    Alle andere dopingzondaars, daar zijn de ploegen van moeten stoppen in de Tour, maar voor Mayo is er geen sactie opgelegd?
    Waarom is die ploeg eigenlijk niet nadien uit de klassementen geschrapt.
    Dat die uitkomst later kwam is al erg genoeg, maar dat die renners wel geld krijgen en gewoon zijn blijven staan in de einduitslag is wel dubbel.

    Is dit meten met 2 maten of is dit meten met 2 maten ???????

      /   Reply  / 
  8. Jeroen

    Hoezo het citaat in de titel terwijl daar verder niet rechtstreeks aan wordt gerefereerd? Wel aan een interview maar niet aan complete citaten.

      /   Reply  / 
  9. Ramses

    Bullshit !!!!

    Dit is je reinste kolder !!. Als je als ploegleider al meer dan 5 jaar (vanaf 2002 toch?)meedoet met de Tour, kun je echt wel een beetje (crisis-)managen. Hij heeft daarentegen al een veel langer verleden met de Tour dus die uitspraak van onze Theo is slecht een uitvlucht.
    Als je als verantwoordelijke man na een miskleun zelf je ontslag indiend trek je het boetekleed aan. In dezen vind ik dat zeer terecht.
    Wat Theo in mijn ogen mistte was LEIDERSCHAP.
    Juist hij had als éérste de fout van Rasmussen bekend moeten maken voor de Tour om zo de praatjes en uitspraken van de franse pers de kop in te drukken. Wat doe je als je voor de drie drukste weken van het jaar staat?. Juist ja..zorgen dat je je IN die drie weken geen zorgen hoeft te maken over de pers maar je alleen druk maakt over het FIETSEN.
    Sorry Theo maar juist jij krijgt nu de volledige Nederlandse bevolking over je heen. En das terecht !!.

      /   Reply  / 
  10. Jan Hanssen

    albert dat was al een paar dagen bekend
    maar een ploeg als CSC moet maar eerst zijn eigen doping voor de deur weg vegen voor dat ze iets gaan vertellen
    ik neem alles over wat er in de krant van demarken staat een vriend mij uit denemarken vertaald die in het engelsch en stuurt ze dan naar mij toe
    wel is het zo dat dit beter is verwoord in belgie als in nederland want nederlandse media vertaalde alleen maar de sensatie en niet het echte verhaal

      /   Reply  / 
  11. Lodewijk van Broekhoven

    Reeds in de eerste Tour-week heb ik deze ontwikkeling voorspelt en zie daar. Opmerkelijk is dat toen iedereen in dit medium over mij heen viel, en nu zijn het juist deze mensen die vinden dat onze Theo niet langer was te handhaven wegens gebrek aan kwaliteiten. Deze laatste categorie mensen zijn nog gevaarlijker voor de wielersport, mochten ze al meer of minder invloed hebben, dan onze Theo.

    Maar zijn wij er dan? NEEEEEEEEEN

    Nog dramatischer is de positie van onze sponsor Rabobank.

    Amateurisme tot op de dag van vandaag zitten daar de grootste LUCHTFIETSERS.

    Het is toch niet te verklaren dat een externe adviseur mij moet gaan verklaren wat de logica is van mijn eigen Rabo activiteiten en handelingen richting de wielerequipe.

    Dit bovenstaande is duidelijk een signaal dat achteraf niemand de verantwoordelijkheid durft te nemen en we allang weer over zijn gegaan tot de orde van de dag. En proberennu onze fouten te verbloemen.

    In één van mijn eerste mails schreef ik dat er sprake was van bedrijfsblindheid binnen de wielerformatie Rabo.

    In dit bericht wil ik graag aangeven dat ook binnen de RaboBank zelf de grootste clowns het meeste geld verdienen.

    Als ik een externe adviseur betaal, bepaaltniet de externe adviseur wat naar buiten wordt gebracht maar ik (lees de RaboBank)

    En die mensen van de RaboBank maar denken dat wij het nog steeds niet begrijpen.

    RABO SLAAP LEKKER VERDER

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>