Fuji-Servetto? Nooit van gehoord

 

bettini

In een tijd dat er veel wielerteams in onzekerheid verkeren over hun voortbestaan komen er ook altijd weer nieuwe teams bij. Zo rijdt er volgend seizoen het team Fuji-Servetto, de opvolger van Scott-American Beef rond in het peloton. Wat is het eigenlijk voor een ploeg?

 

De ploeg wordt geleid door Mauro Gianetti en is een doorstart van het oude Saunier Duval. Saunier Duval trok zich als sponsor terug uit de wielersport nadat een aantal renners (o.a Piepoli en Ricco), positief testten op cera. Het is natuurlijk altijd maar de vraag of zo’n ploeg met het verwisselen van sponsor ook zijn naam kan zuiveren. Oud renner Stephan Heulot zei ooit over Gianetti, dat het een man is die denkt dat wielrennen en doping bij elkaar horen. Een man ook die het geen gebruik van doping zou stimuleren.
Rijst  bij mij de vraag op of een ploeg met zo’n verleden onder een nieuwe naam wel een pro-tour licentie moet krijgen. Waarom worden alleen de renners gestraft? Wordt er wel eens onderzoek gedaan naar de rol van de ploegleiding omtrent betrapte renners? Alle renners zeggen dat ze niet gebruiken, zouden ze allemaal liegen? Als er een paar de waarheid spreken, dan moeten er artsen en ploegleiders zijn die buiten de renners om (dus zonder toestemming of kennisgeving) de renners drogeren. Ik vind dat schokkend en niet onaannemelijk.
Laten we er vanuit gaan dat Gianetti en zijn ploeg met een schone lei beginnen en dat ze een dopingvrije ploeg zijn. Wie rijden er in 2009 voor de ploeg? Bettini is opgenomen in de technische staf. Wereldkampioen bij de beloften, Duarte komt de ploeg versterken, Walker komt over van Rabobank en ook Nardello rijdt in 2009 voor Fuji-Servetto. Verder bestaat het team voornamelijk uit de renners van het opgeheven Saunier Duval (16).

Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>