Basso niet in de Tour

Ivan Basso

Ivan Basso

Ivan Basso zal dit jaar niet aan de start verschijnen van de Tour de France. De Italiaan gaat zich dit jaar richten op de Giro d’Italia en de Vuelta a España. Toch vreemd vind ik. De Tour is de belangrijkste wedstrijd van het jaar en iedereen wil daar sterk voor de dag komen. Waarom Basso niet? Hij moet toch juist gebrand zijn om zich weer te meten met Contador, Menchov, Armstrong etc? Of weet hij van zichzelf dat hij niet meer zijn oude niveau kan halen nu hij niet meer gedrogeerd in de rondte rijdt?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Basso niet in de Tour

  1. Bas

    Onzin. Basso is Italiaan in een Italiaanse ploeg, en voor Italianen is er maar één wedstrijd: de Giro. Het lijkt me dus logisch dat hij zich hier op concentreert, helemaal nu de Giro dit jaar honderd wordt!

      /   Reply  / 
  2. Gerrit Vermeulen Auteur

    Vorig jaar bewezen een aantal Italianen al dat de Giro niet meer heilig is, Ricco en Cunego richtten zich toen volledig op de Tour. Dat de Italianen zich dus automatisch op de Giro richten is dus niet meer per definitie waar.

      /   Reply  / 
    1. Bas

      Ricco richtte zich volkomen op de Tour? Ik meen dat hij pas op het laatst besloten heeft om mee te doen. En in de Giro heeft hij zich nu ook niet direct ingehouden, alsof hij met een voorbereidingskoersje bezig was…

      Dat Cunego zich verscholen heeft, is inderdaad waar. Overigens niet zonder kritiek van het thuisfront, wat mijn stelling nog maar eens onderstreept dat voor de Italianen maar één koers telt: die prachtige, machtige, knotgekke Giro!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>