Maaskant komt te kort

Martijn Maaskant

Martijn Maaskant

Een gewaagde analyse, maar ik kan niet anders constateren. Natuurlijk hij reed op een lullig moment lek, vlak voor het bos van Wallers. Maar rijdt niet iedereen lek in Parijs-Roubaix? Hij wist terug te keren in de voorste groep, maar kon niet mee toen Boonen er een paar keer een flinke snok aan gaf. Een vierde plaats in Vlaanderen vorige week was geen bevestiging van zijn goede vorm. Dat wilde Maaskant ons en vooral zichzelf maar al te graag doen geloven. In Vlaanderen kon hij ook niet mer de eerste groep mee. Pas toen Devolder definitief vertrokken was en het bij de achtervolgers stil viel, wist Maaskant aan te sluiten bij de achtervolgers. Dat hij vervolgens in de sprint om de ereplaatsen vierde wordt is leuk, maar doet eigenlijk niet meer ter zake. De fut was weg uit die groep en de helft sprint niet mee. Leuk voor de statistieken, maar het zegt weinig over vorm. NIet mee kunnen als de grote mannen hun beslissende versnelling plaatsen zegt wel veel over vorm. Kortom prima gereden, alles er uit gehaald, maar Maaskant komt nog iets te kort om een klasbak te zijn. Wellicht volgend jaar.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Maaskant komt te kort

  1. Bart

    Vorige week in Vlaanderen werd hij niet alleen vierde, maar reed hij ook gewoon goed en was hij helemaal niet gelost uit de achtervolgende groep. Gister is hij niet meer teruggekeerd vooraan na het bos, dus nogal logisch dat hij niet mee kon toen Boonen er een snok aan gaf.

      /   Reply  / 
  2. gerrit

    Maaskant kon Devolder niet volgen, terwijl dat toch een man is waar hij mee mee moet springen, want met Boonen naar de streep rijden heeft geen zin. Gisteren sloot hij wel weer aan bij de grote groep na zijn lekke band (zie zijn eigen website), maar was gewoon niet sterk genoeg. Naar eigen zeggen te veel kracht verspeeld met terugkomen. Maar iedereen moet wel eens terugkomen in de Hel. Ik brand hem ook niet af, het is alleen een constatering dat hij nog moet groeien om te kunnen winnen.

      /   Reply  / 
  3. Guidi

    Ja ik het wederom niet eens met dit artikel.

    Maaskant reed op het slechtste moment lek!

    moest 3 min wachten op een wiel/fiets dan heb je dus zo 4 min achterstand. Dan gebeurde er nog heel wat valpartijen voor hem. Dan kun je nog zo super zijn maar als je niet eerder een wiel krijgt is de koers gewoon voorbij.

    In de RVV was Maaskant later in koers steeds beter hij stemde zijn koers af op Boonen.

    Verkeerde gok maar pozzato voor blijven in de sprint dan zit het echt wel goed met de vorm.

    En had het zo maaskant kunnen zijn zondag die 2e werd!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>