Menchov gaat voor podium in Giro

Rabobank heeft zijn selectie voor de Giro d’Italia bekend gemaakt. De Rus Denis Menchov is kopman van de Nederlandse formatie, die gaat voor een podiumplaats. “Voorop staat het klassement van Denis Menchov”, verklaarde ploegleider Adri van Houwelingen. De volgende renners moet Menchov aan het podium helpen:
Denis Menchov, Laurens ten Dam, Mauricio Ardila, Jos van Emden, Bram de Groot, Pedro Horrillo, Dmitriy Kozontchuk, Tom Stamsnijder en Pieter Weening.
Ik ben bang dat er iets te weinig helpers voor Menchov worden opgesteld om hem als ploeg goed te kunnen steunen. Alleen van Ten Dam mag verwacht worden dat hij van enig nut kan zijn in de bergen. Menchov zal het voor het podium toch vooral van zijn eigen karakter moeten hebben.

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Menchov gaat voor podium in Giro

  1. bart

    Ik denk toch dat Menchov zoals vorig jaar de Giro meer als voorbereiding ziet dan als overwinningskansen

      /   Reply  / 
  2. Bas

    Hahaha. Hahaha. Hahaha.

    Nou ja, je kan in ieder geval nog met ze lachen, die jongens van boerenleen.

    Zag net een ranking van de UCI op teletekst. Ben toch benieuwd hoeveel meer Quickstep in de wielersport steekt dan Rabobank, gezien het aantal plaatsen dat zij hoger op de ranglijst staan. Het antwoord zou nog wel eens ontluisterend kunnen zijn.

    Het probleem van de Rabo wielerploeg: te veel (slecht) management. Weinig concrete doelen en daar ook nog eens niet op afgerekend worden. Bankiers, dan weet je wat je krijgt tegenwoordig.

    Blijven ze nou nog steed gokken op Menchov in Giro en Vuelta? Ardila als helper? Wat een strijdplan! Heeft al twee achtereenvolgende jaren niet gewerkt, en aangezien de concurrentie in de breedte alleen maar is toegenomen…

    Wat moeten ze blij zijn dat ze Freire nog hebben… in zijn eigenste eentje flikt die jongen het toch allemaal maar. Zal hij blij zijn als ze straks naar de tour trekken met een ploeg die alweer voor het algemeen klassement gebouwd is, zonder enige bescherming voor Oscarito?

      /   Reply  / 
  3. Piet

    Helemaal mee eens. Overigens hoe zit het eigenlijk met al dat jeugdige talent dat de afgelopen jaren bij Rabo zou moeten doorbreken?
    Vrijwel allemaal in de annonimiteit verdwenen. Weening, Dekker, Reus, Lowik, Mollema, de Maar, Maaskant, Langeveld en dan zal ik er nog wel een paar vergeten. Geen van deze renners heeft de verwachtingen kunnen waarmaken. Dat kan toch geen toeval zijn. In dat verband houdt ik mijn hart vast voor de verdere ontwikkeling van Lars Boom.

      /   Reply  / 
  4. gerrit

    Ho ho ho, nu loop je iets te hard van stapel. Dat het niet allemaal fantastisch is ben ik met je eens, maar Weening is nooit een talent geweest van het kaliber Dekker. Dekker is op de weg terug, daar ben ik van overtuigd. Reus is nog steeds herstellende van zijn val in de Alpen, maar komt er ook aan. Lowik past net als Weening niet in het rijdje toptalenten. Mollema heeft waarschijnlijk de ziekte van pfeifer. Maaskant en Langeveld hebben toch wel laten zien dat ze toppers zijn of kunnen worden. Valt alleen De Maar misschien een beetje tegen. Dus niet zomaar wat roepen aub.

      /   Reply  / 
  5. Bas

    Laat ik wél zomaar wat roepen. Bijvoorbeeld: ‘het voorjaar van Rabo was, zeker gezien de door henzelf opgeklopte verwachtingen, bar slecht’.

    Of kan iemand behalve de Ruta del Sol (Posthuma) enig ander wapenfeit van Rabo noemen? Ja, ontsnappen met vier man in de Omloop, om vervolgens die ene man die op kop blijft (Langeveld) te gaan achtervolgen. BRILJANT!

    Inderdaad LIJKT er veel potentie aanwezig (Gesink, Weening, Mollema, Langeveld en laten we vooral niet vergeten: Tjallingi), maar het feit dat overwinningen uitblijven doet vermoeden dat de ontwikkeling van dit potentieel stagneert. Dat moet de ploegleiding toch zorgen baren.

    En dan het halfslachtig gokken op Menchov. Goed, met twee keer winst in de Vuelta blijft het een fantastische coureur. De tour (voor Rabo toch doel nummer één) blijkt echter al jaren achtereen te hoog gegrepen voor hem. Absoluut geen schande. Ik vraag mij echter af of dit ondersteunen van een outsider niet overbodig vreet aan de ploeg, en daarmee de doorbraak van talent -toch een van de speerpunten in het beleid van Rabo- frustreert.

    Tot nu toe vanuit het Rabo kamp radiostilte. Het zou kunnen zijn dat dit bewust is: rijen sluiten, rust bewaren. Maar het zou ook wel eens kunnen zijn dat men niet beter weet dan volharden in stilzwijgen. Ooit Breukink wel eens harde noten horen kraken? Ik bedoel maar. Dat was in de tijden van Raas toch wel anders… en toen werd er gewonnen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>