Pfannberger het haasje

Christian Pfannberger (foto) is op dopinggebruik betrapt op 19 maart tijdens een out-of-competitiontest. Dit heeft zijn ploeg Katusha vandaag bekend gemaakt. Je weet dat er ieder moment nieuws naar buiten kan komen over renners die betrapt zijn. Toch komt het iedere keer weer hard aan. Na al die schandalen hoop ik altijd weer dat het de laatste renner is die gepakt wordt. Niets blijkt iedere keer weer minder waar te zijn. Pfannberger viel mij twee jaar geleden op in de Ronde van Oostenrijk. Hij reed toen nog voor een kleine Oostenrijkse ploeg, maar klom met de besten mee omhoog. Die verdient een kans bij een grote ploeg dacht ik toen. Ik verwachtte ook veel van hem in de aankomende Giro, wilde hem eigenlijk in deze blog presenteren als outsider. Helaas, deze jongen doet voorlopig niet meer mee. Ik denk dat ik mijn hoop op een schone wielresport maar definitief moet begraven.

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Pfannberger het haasje

  1. Robin

    Ja, denk toch dat de conclusie moet zijn dat een wielrenner ‘schoon’ is wanneer hij (nog) niet betrapt is.

      /   Reply  / 
  2. Frank

    ik vond hem vorig jaar echt een revelatie in de klassiekers, ben benieuwd of hij dat ook had kunnen doen in de rondes. nu gaan we dat helaas niet zien

      /   Reply  / 
  3. max

    Robin Klopt want nadat Werner Franke alle bewijzen van dopinggebruik A.Contador naar de Wada had gestuurd is er gecontroleerd doch er kwam maar niets aan t licht. Nu blijkt dat de taak van Fuentes is overgenomen door het spaans minsterie van Sport.(Spaans minister vaak persoonlijk aanwezig bij..). Daardoor zijn al zijn Fue.zakken met bloed door de gootsteen gespoeld.Zodat later geen enkele bewijslast aantoonbaar is.(Zie problemen Coni en valverde)
    Er werken ongeveer 9 man ‘rondom hem’ d.w.z. zijn verbruik, voor de media verzorgen ze de berichten die in de pers moeten komen over A.C.31. – Zeer positief en sympathiek overkomen- zijn de leidraad. Nu is er een rood poeder welke door spaans minsterie van sport wordt ‘verdeeld’ onder de spaanse toprenners wanneer ‘nodig’..Dit maskeert het cera en epo en andere generaties epo gebruik perfect, d.w.z. de inname van synthetische epo en cera zijn geheel niet opspoorbaar met huidige analysemethodieken. Sp.Mi.v.Sport heeft een fantastisch lab aan een van de universiteiten welke bloed en urine van o.a. a.contador geheel screenen en testen op wanneer en hoe en wat…etc.Dat zit heel goed ineeen en zal voorlopig tourwinst 2009 en komende jaren betekenen/opleveren.Het voorbereidende werk wordt nu gedaan met a.c 31. Daarom een giro start neen.(ook om de Coni te mijden waarschijnlijk). Om zich ‘voor te bereiden’ heet dat.De spanjaarden zijn aardig sluw want er is bovendien ‘gerommeld’ met zijn medisch dossier welke bij de uci ligt.

      /   Reply  / 
  4. max

    Cadena SER said the Civil Guard had decoded the names from notes taken by Dr. Eufemiano Fuentes.
    Other names included Spaniards Francisco Mancebo, Joseba Beloki, Roberto Heras, Santi Perez, Jose Enrique Gutierrez and Colombian Santiago Botero, SER reported. The radio station did not give any details what kind of contact the cyclists had with Fuentes.

    Ook Franseco Mancebo is een interessant en uit de wind gehouden geval.
    Hij rijdt nu voor jawel bij contador en heeft al enkel overwinningen te pakken dit jaar… (hoe zou dat nu toch kunnen….)
    Ook hij heeft aan de lijnen van Fuen. gelegen tesamen met ‘contadoei’ en ook zijn bloedzakken zijn “gered….” door Sp. Min. v. Sport.
    Hij rijdt nu bij Astana op t zelfde ‘schema ‘ en zal straks een waardevol helper blijken van A.C.31. Kopieer dit bericht en zie straks in juli bij de Tour.

    Als je tevens bedenkt dat Jorg Jaksche als renner 33 bij Fuentes wel een schorsing van 2 jaar achter de rug heeft ondanks zijn boek met vele details dan weet je helemaal dat het geen zuivere koffie is.Van Jaksche zijn de bloedzakken wel naar Uci Zwitserland gestuurd welke heeft vastgesteld dat er wat verboden vruchten inzaten. Een duitser.Laf uiterst…

      /   Reply  / 
  5. Bas

    Max: ok, stel dat het waar is jouw complot theorie, zou per slot van rekening best kunnen. Maar wat dan?

    Goed, Contador, Valverde en weet ik veel wie ontmaskerd, schorsing, voor sommige einde carrière. Lost het iets op, schiet de sport er iets mee op?

    Ik denk het niet: anderen zullen er hun voordeel mee doen, landen, ploegen, bonden, individuele sporters. Mensen aan de top zullen altijd proberen aan de top te blijven en anderen zullen voortdurend proberen de toppers van de troon te stoten.

    De grens tussen wat daarbij wel en niet geoorloofd is, zal voor iedereen anders liggen. Voor ons toeschouwers ligt die arbitrair bij ‘niet gebruiken’ (ik zeg arbitrair want die lijn is naturrlijk al niet zo recht). Topsporters zullen in hun natuurlijke drang de top te bereiken, een heel ander perspectief hebben op die lijn, wat geoorloofd is en niet. Het is ze niet kwalijk te nemen, ze hebben die drang nu eenmaal, en die drang levert nu juist de beelden op waarvan wij nu juist zo smullen.

    Met dat besef zullen we dus moeten leven. Elke prestatie is er één, en zolang het tegendeel is bewezen, is die prestatie ‘schoon’ tot stand gekomen. Willen we de sporter bij voorbaat verdacht maken, betekent dit feitelijk het einde van de competitie. De competitie is nu een maal oneerlijk: kan me bij de Schepper wel gaan beklagen dat ik niet de fysieke gesteldheid bezit van pakweg een Merkcx, maar dat heeft niet zoveel zin.

    Wat vermoedelijk werkelijk moet veranderen is onze (als in: de toeschouwer) perceptie van vals spelen. Sporters niet onmiddelijk aan het kruis nagelen als ze ‘gepakt’ worden (alleen het woord al… zucht). Ze doen immers wat wij van ze verlangen: zich afbeulen totdat het scherm van de televisie ervan zweet. En al helemaal geen kruis gaan timmeren voordat er een koers gereden is.

    Ben het overigens wèl met Max eens dat het een schande zou zijn, mocht blijken dat het dopinggebruik geinstitutionaliseerd is: dat de Spaanse overheid druggebruik (lees: medicijngebruik voor mensen die niet ziek zijn) propageert. Schorsen die vlag, en desnoods tachtig jaar oorlog mee voeren…

      /   Reply  / 
  6. max

    Bas: Het is geen theorie. Het is praktijk. Helaas.

      /   Reply  / 
  7. Bas

    Max: ook goed. Maar wat schieten we ermee op, leren we ervan?

      /   Reply  / 
  8. gerrit

    als het echt door het ministerie gereguleerd wordt, vind ik dat nationale ploegen uitgesloten moeten worden van deelname wk’s en olympische spelen. Dit gaat echt te ver.

      /   Reply  / 
  9. Frank

    ‘Ook Franseco Mancebo is een interessant en uit de wind gehouden geval.
    Hij rijdt nu voor jawel bij contador en heeft al enkel overwinningen te pakken dit jaar… (hoe zou dat nu toch kunnen….)’

    sinds wanneer rijd hij bij Contador? waar heb je dat vandaan?

      /   Reply  / 
  10. max

    Correctie: Francisco Mancebo Rock Racing

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>