Meer duidelijkheid over teams ProTour 2011

Vandaag is bekend gemaakt dat tien ploegen reeds zeker zijn van een ProTour-licentie in 2011. Naast deze tien teams zijn er nog tien die een aanvraag hebben ingediend. Hier zullen nog acht ploegen uit worden geselecteerd.

Een ProTour-licentie geeft zekerheid over deelname aan de belangrijkste eendaagse wedstrijden en de grote ronden.

Een van de teams die zeker zijn is de Rabobankploeg. Daarnaast hebben ook AG2R, Garmin, Katoesja, Lampre, Omega Pharma-Lotto, QuickStep, RadioShack, Saxobank Sungard en Team Sky zekerheid gekregen.

De tien ploegen die nog een aanvraag hebben ingediend voor een ProTour-licentie zijn het Nederlandse Vacansoleil, BMC, Cofidis, Euskaltel, FDJ, Geox, HTC Columbia, Liquigas, Luxembourg Pro Cycling Project en Telefonica Movistar.

Opvallende afwezigen zijn Astana en de nieuwe Australische ploeg Pegasus. Ook Skil-Shimano heeft geen aanvraag ingediend; zij zullen ook volgend jaar in het ProContinental-circuit uitkomen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>