Wie rijdt de Omloop Het Nieuwsblad?

Deelnemers Omloop het Nieuwsblad

Problemen in de Paddestraat. foto: Dzipi

Deelnemers Omloop Het Nieuwsblad
Over twee weken gaat met de Omloop Het Nieuwsblad – bij velen nog bekend onder de oude naam Omloop Het Volk – het wielerseizoen in onze contreien van start. Voor veel wielervolgers de eerste wedstrijd in het seizoen die live wordt gevolgd.
De organisatie heeft inmiddels de deelnemerslijst gepubliceerd. Extra interessant omdat we veel renners die in deze wedstrijd van start gaan, ook zullen tegenkomen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Cancellara
De grote afwezige is Fabian Cancellara, winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in 2010. Misschien dat bij zijn absentie ploeggenoten Posthuma, Stamsnijder en Weylandt voor hun eigen kansen kunnen rijden.

Belgische ploegen
Andere ploegen komen wel met hun sterkste renners. Quickstep is in de Vlaamse koersen doorgaans de te kloppen ploeg, met Tom Boonen als uitgesproken favoriet. Dit jaar krijgt Boonen steun van onder meer vrijbuiter Niki Terptra en de teruggekeerde Gert Steegmans.

Bij de andere grote Belgische ploeg, Omega-Pharma is natuurlijk Philippe Gilbert de kopman. Gilbert won de Omloop al in 2006 en 2008. Ook doen nog drie kleinere Belgische ploegen mee: Landbouwkrediet, Topsport Vlaanderen en Veranda’s Willems.

Drie Nederlandse Teams

Deelnemers Omloop Het Nieuwsblad

foto: Platform 3

De Nederlandse ploegen hebben zich duidelijk versterkt voor het kasseienwerk. Bij Rabobank zien we, naast kopmannen Sebastian Langeveld en Lars Boom ook de specialist Maarten Wynants. Matti Breschel – aangetrokken voor deze koersen – moet de wedstrijd wegens knieproblemen laten lopen.
Vacansoleil haalde voor de Vlaamse koersen Stijn Devolder (foto), tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen. Ook het team Skil-Shimano zal aan de start verschijnen in deze Omloop het Nieuwsblad.

Andere favorieten
Bij Team Sky vinden we twee kanshebbers: Edvald Boasson Hagen en Juan-Antonio Flecha, de winnaar van vorig jaar. Filippo Pozzato (Katusha) en wereldkampioen Thor Hushovd (Garmin-Cervelo) worden evenzeer tot de favorieten gerekend. Als kansrijke outsiders tip ik bovendien Jens Keukeleire en Marco Marcato.

In een ander bericht meer informatie over het parcours en tijdschema van de Omloop Het Nieuwsblad.

Lees ook: Kuurne-Brussel-Kuurne wie, waar en wanneer?
en: Alle voorjaarsklassiekers op een rij

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wie rijdt de Omloop Het Nieuwsblad?

  1. Pingback: Omloop Het Nieuwsblad: waar en wanneer? | Wielrennen

  2. Pingback: Het Vlaams openingsweekend komt eraan | Wielrennen

  3. Pingback: Groen licht voor de Omloop | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>