Hoofdrol voor Nederlanders in Omloop

Het Nederlandse wielrennen liet zich van zijn beste kant zien in de Omloop Het Nieuwsblad. De overwinning van Sebastian Langeveld was de eerste in de Omloop sinds 1987.
De koers (toen nog Omloop Het Volk) werd destijds  gewonnen door Teun van Vliet. Daarvoor waren alleen Jan Raas (1981) en Jo de Roo (1966) daarin geslaagd.

Naast Langeveld reden ook andere Nederlanders zich in de kijker. Zo maakten Bram Schmitz – ook al goed in de Ster van Bessèges – en de nog jonge Ronan van Zandbeek deel uit van de vroege ontsnapping.

Martijn Maaskant (foto) was een van de aanstichters van de groep die Langeveld probeerde te achterhalen. Later sloten ook Niki Terpstra (dit seizoen in de Quick-Step ploeg van Tom Boonen) en Lars Boom aan.

Vier Nederlandse renners in de top10 van de eerste voorjaarsklassieker is natuurlijk een prestatie die vertrouwen geeft voor de rest van het seizoen.

De Belgen deden het minder goed in de koers waar ze jarenlang heer en meester waren. Jurgen Roelandts kon zich nog bij de eerste tien rijden, maar de kopmannen Boonen, Gilbert en Devolder deden in de finale al niet meer mee.

Lees ook: Glorieuze overwinning Sebastian Langeveld
of kijk naar de beelden van de finale

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hoofdrol voor Nederlanders in Omloop

  1. Pingback: Glorieuze overwinning Sebastian Langeveld | Wielrennen

  2. Pingback: Chris Sutton verrast met zege in Kuurne | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>