Valpartijen van favorieten in nerveuze Touretappe

In de vijfde etappe in de Tour de France naar Cap Fréhel was het nervositeit alom in het peloton. Het leidde tot heel wat valpartijen, waarvan ook enkele favorieten slachtoffer werden.

Gesink en Contador ook bij de slachtoffers
Het nerveuze gedoe ontstond doordat er vanwege de harde wind en het bochtige parcours kans was op breuken in het peloton. De klassementsrenners wilden dan ook kost wat kost voorin rijden. Maarten Tjallingii liet bij Studio Sport weten dat de renners ook vaak moeten uitwijken voor publiek dat op de weg staat. Bij een van de valpartijen was Tjallingii’s kopman Robert Gesink betrokken, net als ploegmaats Barredo en Garate. Gesink liep behoorlijke schaafwonden op, maar kon zijn weg vervolgen. Ploeggenoten konden hem terugbrengen in het peloton, samen met Alberto Contador, die iets na Gesink ook met het asfalt in aanraking was gekomen.

Boonen met steun van Addy Engels
Janez Brajkovic was het grootste slachtoffer van de valpartij waarbij de Raborenners betrokken waren. De Sloveen liep een hoofdwond op en moest worden afgevoerd met een ambulance. Ook Tom Boonen viel hard op zijn hoofd. Boonen was aanvankelijk wat groggy, maar kon zijn weg vervolgen.  De pijn verbijtend en met steun van ploegmaat Addy Engels, kwam hij 13 minuten na het peloton over de eindstreep.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Valpartijen van favorieten in nerveuze Touretappe

  1. Pingback: Cavendish heeft zijn etappezege binnen | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>